Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: David Port / MF Dnes / Profimedia.cz.

Jyrka Paroubek letí ke hvězdám!

Jiří Paroubek, kápo LEV 21, si v politice nikdy nenechal pod nohy házet klacky v podobě principů či jiných zbytečností. Takže teď nikoho nepřekvapí, když spasitel „skutečné“ levice loví v parlamentu militantní pravičáky typu Jaroslava Škárky, nejdřív odpadlíka ODS a poté tlupy Víta Bárty.

 

Paroubek byl vždy nadaný zedník, jenž se při stavbě domu obejde bez betonu. A stejně tak vám ho klidně postaví i od střechy – a ještě bude mít drzost prodávat ho v Tuzexu. Tak nějak nyní plácá i svou LEV 21, fantastickou galerii toho horšího, co česká politika kdy vyprodukovala. A že máme být na co pyšní!

 

Zatím totiž tuhle partu nedrží pohromadě nic víc než Paroubkova zhrzenost a touha po moci, podfukářský talent a drzost volebního manažera Petra Bendy a politická bezprizornost Jiřího „Gumy“ Šlégra, jenž trochu připomíná puk: kam ho jeho vodič střelí, tam zůstane. Škárka ke všemu přidává celkem pochopitelnou touhu mít v Parlamentu i jiného kamaráda než Kristýnu Kočí.

 

Ani bych se nedivil, kdyby Paroubek do svých řad po Škárkovi získal třeba Viktora Koženého; určitě by to nebyl špatný partajní mluvčí financí, průmyslu, spravedlnosti i vnitra dohromady. Navíc v bahamském zajetí získal určitý karibský šmrnc, který vždy tolik chyběl právě Paroubkovi. Ten jako by z očí spíš vypadl syrským soudruhům.

 

Ostatně při vyhlášení svého loveckého triumfu se Škárkou tradičně skromný Paroubek prohlásil, že chce mít do konce roku poslanecký klub, tedy nejméně deset lidí! Vzhledem k tomu, že nás – samozřejmě pokud velkého génia zase něco jen tak mimoděk nenapadne jako třeba zjara 2009 – letos žádné sněmovní volby nečekají, znamená to, že Paroubek hodlá dál svou budoucnost budovat na solidních základech přeběhlictví, které mimochodem vždy tak velebil. A zvlášť když mu drolilo jeho vlastní řady!

 

Upřímně se těším na podzimní volby. Paroubek vždy uměl tmelit v politice to horší, a nic jiného nás nečeká ani letos či v dalších volbách. V mé perverzní fantazii už vidím velký předvolební billboard s usměvavým triumvirátem Paroubek, Benda, Škárka. Jen teď nevím, který z nich bude ten levý a který pravý.