Předseda vlády Petr Fiala

Předseda vlády Petr Fiala Zdroj: ČTK / Říhová Michaela

Jana Bendová: Český Filip jede do Bruselu silným fárem, Evropě to zase osladíme? Proč se Fiala nesměje

Luxusní auta a chlapácké řeči. Tak se prezentuje před eurovolbami bývalý automobilový závodník Filip Turek. Do Bruselu a Štrasburku hodlá po případném zvolení cestovat silným fárem se spalovacím motorem, tím jim tam jasně ukáže, co si myslí o „grýndýlu“. Na některé mladé muže to podle výzkumníků prý funguje. Pamatujete, jak jsme to kdysi Evropě chtěli osladit, jenže v průběhu našeho unijního předsednictví jsme si zasolili pádem Topolánkovy vlády? Teď by pan Turek chtěl pro změnu Evropě začoudit… Prostě takové hravé české fanfarónství.

To premiér Fiala fanfarónstvím rozhodně netrpí, což je v politice někdy na škodu. V koalici SPOLU mu partneři přidělávají vrásky. Dělá mu je i spolustraník s prořízlými ústy, řeporyjský starosta Pavel Novotný, který se musel omluvit Miloši Zemanovi. Zeman se předtím zase musel omluvit Zdeňku Šarapatkovi. Závěrem hádanka: komu se musel omluvit šéf pražského ANO Ondřej Prokop? (ANO, to je ten politik, který se kdysi proslavil údajným posekáním veřejného trávníku v horkém létě, neb občanům se ve vysoké trávě ztrácejí pejsci). 

Pokračování 2 / 7

Český Filip jede do světa

Hostem pořadu Blesk Podcast byl sběratel aut Filip Turek.

Bývalý autozávodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek brojí proti zákazu aut se spalovacími motory, na just by prý jezdil do Bruselu nějakým velmi výkonným a rychlým autem s ohromnou uhlíkovou stopou, a ještě by rád, aby mu to proplatili. Turek ante portas, Brusel se už otřásá v základech!

Pokračování 3 / 7

Něco je shnilé ve státě...

Petiční stánek by měl koneřně zmizet

Během měsíce měl podle primátora Bohuslava Svobody zmizet údajný „petiční stánek“ aktivisty Ondřeje Thora před budovou vlády. To byl únor. Zapáchající doupě stojí dál, úřady jsou impotentní a Thor si z nich dělá šoufky. Jak může, probůh, společnost fungovat, když kapituluje před jedním komikem-revolucionářem?!

Pokračování 4 / 7

Třetí pláče

Projev Petra Fialy (ODS) na kongresu ODS v Ostravě (13.4.2024)

Média si všímají nervozity v ODS kvůli neshodám uvnitř vadnoucích lidovců i v TOP 09, která zvorala poslední ministerskou rošádu. Jak se v koalici SPOLU říká: Když se dva perou, třetí se fakt nesměje.

Pokračování 5 / 7

Pohádky diktátorů

Vladimir Putin a Alexandr Lukašenko v Minsku (24.5.2024)

Putin zmínil možnost příměří při zachování současných ruských pozic. Hitler slíbil v Mnichově mír po odstoupení československých Sudet. To jsou takové klasické pohádky diktátorů na dobrou noc pro naivní demokraty.

Pokračování 6 / 7

Omluvy, kam se podíváš

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS)

Řeporyjský starosta Pavel Novotný z ODS se po verdiktu soudu omluvil Miloši Zemanovi za urážky. Miloš Zeman se nedávno omluvil za pomluvu Zdeňku Šarapatkovi. Šéf pražského ANO Ondřej Prokop se omluvil řediteli Hlídače státu Michalu Bláhovi za lež o spojení s organizovaným zločinem. Jen aby se z takové porce omluvné slušnosti občan-volič nezalkl.

Pokračování 7 / 7

Socani a jejich dluhy

Michal Šmarda při rozhovoru pro Blesk.

Rozhodl jsem se zaplatit dluhy po předchůdcích než oblepit republiku svými billboardy, uvedl předseda Michal Šmarda k nedařícímu se comebacku neviditelné SOCDEM. To je bez ironie chvályhodné. Když padnout, tak čestně, bez dluhů.