Jindřich Rajchl, Kateřina Konečná, Petr Fiala

Jindřich Rajchl, Kateřina Konečná, Petr Fiala Zdroj: Zbyněk Pecák, Blesk / Alexandr Malachovský, Úřad vlády

Bendová: Fiala na cizím politickém území. Zdravý rozum komunistky Konečné a Rajchlova důstojnost

Chce-li si člověk uchovat zdravý rozum a životní elán, neměl by příliš často a) sledovat sociální sítě, b) poslouchat přímé přenosy ze sněmovny, c) naslouchat politickým mesiášům ze sekáče. Pana Rajchla, advokáta a politika, který proti bídě a za svobodu zase pořádal demonstraci, urazil svobodný názor jeho kolegy. Postěžoval si na něj v advokátní komoře a ta milého kolegu potrestala půlročním zákazem činnosti. Dobrá rada: jsi-li útlocitný, do politiky nechoď!

Pan Babiš rozhodně útlocitný není, i tak ho ale rozčilily řeči, že zaměstnává expolicisty kvůli sbírání informací o politických oponentech. Takový vysloužilý policista totiž podle jeho vyjádření nanejvýš kontroluje spodní prádlo holdingových zaměstnankyň, co kdyby náhodou kradly. Šéfova slova ovšem nejvíc vytočila Agrofert, nic tak nepřístojného se u nich neděje, prý to byla nadsázka. Jistě, schopností řečnické nadsázky je pan Babiš proslulý. A když jsme u těch údajných nadsázek: poslanec Kobza z SPD měl hloupé řeči po řádění vraha na filozofické fakultě a policie nyní seznala, že ty plky nebyly trestné. 

Pokračování 2 / 7

Podprsenky voliček

Andrej Babiš (ANO) (březen 2024)Reprofoto ČT

Andrej Babiš odmítl, že by zaměstnával bývalé policisty na vyhledávání kompra, nanejvýš prý třeba jeden ve Vodňanské drůbeži kontroluje, zda si „dají nějaké zaměstnankyně řízek do kalhotek, nebo do podprsenky“. Milé voličky, ještě že už neřídí stát jako firmu!

Pokračování 3 / 7

Fiala na cizí půdě

Jednání vlády 7. 2. 2024: Petr FialaÚřad vlády ČR

Petr Fiala rozčilil menšinové akcionáře ČEZ, když poznamenal, že jsou to „často“ velcí bohatí podnikatelé. Ono to slovíčko „často“ je dost kluzké. Třeba když se napíše, že premiér z pravicové strany je „často“ viděn na levicovém politickém území.

Pokračování 4 / 7

Trestné ne, blbé ano

Poslanec SPD Jiří KobzaProfimedia

Policie se už nebude zabývat oznámením Univerzity Karlovy na poslance SPD Jiřího Kobzu. Jeho výroky o střelbě na filozofické fakultě – například že zabiják byl „špičkovým produktem inkluzívního progresivistického školství“ – nebyly trestné. Ale blbé zaručeně byly.

Pokračování 5 / 7

Soudružský rozum

Nová předsedkyně KSČM Kateřina Konečná (23.10.2021)ČTK / Petrášek Radek

Šéfkomunistka Kateřina Konečná si přeje konec války na Ukrajině za jakoukoli cenu: „Jednat o míru neznamená, že zvítězí Rusko, ale zdravý rozum.“ Zdravý rozum má ovšem jen ten, kdo má stejné názory jako já, jak už před staletími trefně podotkl spisovatel François de La Rochefoucauld.

Pokračování 6 / 7

Důstojný Rajchl

Beseda Jindřicha Rajchla v Praze 30. 11. 2023Zbyněk Pecák

Advokátní komora potrestala svého člena půlročním zákazem činnosti za to, že o kolegovi a politikovi Jindřichu Rajchlovi na síti psal jako o „führerovi“ a připojoval „Heil Rajchl“. Snižoval tím údajně jeho důstojnost, což „odporuje povinnosti přispívat k důstojnosti a vážnosti advokátního stavu“. Advokátní stav má obrovské štěstí, že o jeho důstojnost a vážnost pečuje zrovna pan Rajchl.

Pokračování 7 / 7

(Ex)hejtman bez složky

Jan KrkoškaČTK / Kateřina Šulová

V letité korupční kauze odsouzený Jan Krkoška opustil po necelém roce post moravskoslezského hejtmana i mateřské ANO. To na něj v hnutí složku vážně neměli?