Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve Sněmovně

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ve Sněmovně Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Jana Bendová: Je Válek nejhorší zdravotnický ministr, jak říká kabrňák Babiš? Svoboda vyrazil na Thora

Vlastimil Válek je podle Andreje Babiše nejhorší ministr zdravotnictví v historii naší země, má na triku i šířící se černý kašel. Ona ta Fialova vláda podle něj má vůbec ty nejhorší ministry v historii naší země. Kdyby byli nejlepší, jistě by to uznal a nechtěl na jejich místo svoje ministry. A že těch ministrů právě ve zmíněném zdravotnictví, kde se střídají tradičně jako na orloji, už ve své vládě měl! Za čtyři roky se vystřídali pánové Vojtěch, Prymula, Blatný, Arenberger a znovu Vojtěch. Asi že byli nejlepší.

Apropó, jsme-li u toho orloje: o pražském primátorovi se nepěkně šuška, že je neviditelný. Tak už se zviditelnil – oznámil, že se konečně našel způsob, jak odstranit po dlouhých měsících odpudivé ležení alias petiční stánek aktivisty Thora před vládní Strakovkou (turisté jistě obdivně zírají na tu atrakci v historickém srdci Prahy). Thor se chce soudit i hladovět. A možná pamatujete ze školy citát vlasteneckého dějepisce a politika Františka Palackého, Otce národa „Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm“, který se za komunistů trefně parodoval „Byli jsme před Rakouskem, teď je Rakousko před námi“. Piráti, založení v roce 2009, by si na něj mohli při oslavách úspěchu ve volebním průzkumu vzpomenout, mladší ANO je pořád před nimi.    

Pokračování 2 / 7

Lanovka a Karlův most

 

Video placeholde
Jak mohla vypadat lanovka Podbaba - Trója - Bohnice • DPP

Tak lanovka z pražské Podbaby do Bohnic nebude, podle úředníků odboru ochrany prostředí by měla špatný vliv na ráz krajiny i její ekologickou funkci. Otec vlasti měl z pekla štěstí, zatrhli by klidně i ten jeho most.

Pokračování 3 / 7

ČSSD zase utrácí

Mimořádného sjezdu Paroubkovy ČSSD - České suverenity sociální demokracie - se zúčastnil i Miloš Zeman (17.2.2024)Blesk:FOTO:CNC/ KAREL KOPAC

Česká suverenita sociální demokracie, která proti vůli původní sociální demokracie používá značku ČSSD, si zvolila šéfem Jiřího Paroubka a celá ta akce vysála straně peníze z účtů, zbylo jen pár stovek. Tomu se říká pokračování politiky sociální demokracie stejnými prostředky, Paroubkovci si značku ČSSD zaslouží.

Pokračování 4 / 7

Piráti ti tu byli dřív, ale...

Piráti představili kandidáty a kandidátky do evropských voleb. (22. 1. 2024)Blesk:Jakub Poláček

Piráti se dostali na druhé místo před ODS. Má to jen háček, že před Piráty je ANO. Než začnou slavit, nechť si připomenou satirickou parafrázi Palackého výroku: „Byli jsme před Rakouskem… a teď je Rakousko před námi.“

Pokračování 5 / 7

Kabrňák Babiš

Andrej Babiš v Partii Terezie Tománkové. (11. 2. 2024)Reprofoto CNN Prima News

Andrej Babiš varuje před sílícím černým kašlem. Budou tisíce nakažených, je to prý výsledek nejhoršího ministra zdravotnictví v historii naší země Vlastimila Válka. A Babišovi  věřte, on je přes zdravotnictví kabrňák, během covidu přece s vládou „zachránili tisíce mrtvých“.

Pokračování 6 / 7

Petiční brloh

Petiční stánek by měl koneřně zmizetČTK / Deml Ondřej

Nevábné tábořiště aktivisty Ondřeje Thora před vládní Strakovkou si úřady a policie tři čtvrtě roku přehazovaly s odkazem na petiční a shromažďovací právo. Před pár dny primátor Bohuslav Svoboda oznámil, že se úředníci na odstranění tábořiště konečně dohodli. Vida, tak my Pražané přece jen máme primátora, ne že ne.

Pokračování 7 / 7

Lepší než Rusko?!

Běloruský diktátor Alexandr Lukašenko.Reuters

Nikde na světě neprobíhají tak otevřené, spravedlivé a principiální volby jako v Bělorusku, pravil diktátor Lukašenko. Mít s Ruskem hranici přes tisíc kilometrů, radši se tak nepovyšuju.