Vít Rakušan, Karel Havlíček

Vít Rakušan, Karel Havlíček Zdroj: ČTK

Jana Bendová: Kdy se srazí Rakušan s Havlíčkem. Babišova rádkyně Nagyová je dobrá, míří do Štrasburku

Díky protestujícím traktorům byla Praha od aut tak vymetená, že se o tom ekologickým aktivistům ani nesnilo. Jeden z pořadatelů, agrobaron Zdeněk Jandejsek, zase sní o nových politických zítřcích a nabízí nám v soumraku demokracie (dle něj) špetku naděje. 

Prezident Miloš Zeman snil o návštěvě Bílého domu, což se mu nesplnilo, teď coby prognostik předpovídá Bílému domu a válce na Ukrajině věci příští. Být Trumpem, tak se docela bojím, Zemanovy předchozí prognózy ohledně války totiž nebyly zrovna přesné. Vlastně byly vedle jako jedle. Klíčovou otázkou těchto dní a týdnů ovšem je, kdy a kde se při svých spanilých politických jízdách potkají Vít Rakušan s Karlem Havlíčkem. Tipujte ze dvou možností.     

Pokračování 2 / 8

Poučení z traktoriády

Protesty zemědělců a blokáda pražské magistrály (19. 2. 2024)Zbyněk Pecák

Výpisky z poslechu politických vizí agrobarona Zdeňka Jandejska, jednoho z pořadatelů pondělní traktoriády: parlamentní demokracie je za zenitem, svět je ovládán světovou generalitou, jejímž záměrem je očipovat lidstvo, zredukovat ho na dvě tři miliardy, zbavit rozhodování a pokud padne demokracie a utvoří-li se nějaká státní rada, je on a jeho hnutí s odborníky zdola připraven… Tak přece jen je v soumraku lidstva malá jiskérka naděje! 

Pokračování 3 / 8

Zeman věští Trumpovi

Rozhovor Reflexu s Milošem ZemanemNguyen Phuong Thao

Miloš Zeman očekává, že USA s možným prezidentem Trumpem budou usilovat o příměří ve válce na Ukrajině. Tak to má Trump mizerné vyhlídky. Prognostik Zeman jen týden před válkou suverénně věštil, že žádná nebude, a mluvil o blamáži tajných služeb, které před ní varovaly.

Pokračování 4 / 8

Z Čapáku do Štrasburku

Jana Nagyová u soudu kvůli Čapímu hnízduBlesk:Jiri Kotatko

Alena Schillerová podpořila kandidaturu Jany Nagyové, Babišovy exporadkyně pro dotace, do Europarlamentu, ocenila její znalosti evropských fondů. Do kamene tesat, znalosti Nagyové jsou vskutku prima, když kulišácké zadotování Čapího hnízda u soudu prošlo. To si žádá odměnu, šéfe.

Pokračování 5 / 8

Taťkové Fiala a Michl

Premiér Petr Fiala s guvernérem ČNB Alešem Michlem. (25.5.2023)Blesk:David Malik - CNCenter A.S.

Lednová inflace byla nečekaně nízká, jen 2,3 procenta. A zatímco k vysoké inflaci se nikdo nehlásil, na její pokles stojí řada v čele s guvernérem ČNB Michlem a premiérem Fialou. Logické, úspěch mívá mnoho otců, neúspěch bývá sirotek.

Pokračování 6 / 8

Znesváření teologové

Budova Katologické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Dejvicích.wikimedia.commonsOmbudsmanka UK po svém šetření na katolické teologické fakultě uvedla, že je znesvářená a vedení odmítá přijmout odpovědnost. A pak se divme, jak příšerně to chodí mezi námi ostatními obyčejnými smrtelníky.

Pokračování 7 / 8

Srážka s Rakušanem

Sněm ANO: Projev Karla Havlíčka (10.2.2024)Blesk:Michal Protivansky/CNC

Minule jsme psali o plánu Karla Havlíčka nahrávat podcasty třeba i na WC u pumpy. Teď prý „ve středních Čechách nebude jediná hospoda“, kam by si nepřijel pokecat. Kviz pro pokročilé: ke střetu s dalším poutníkem, Vítem Rakušanem, dojde a) na WC, b) v hospodě?

Pokračování 8 / 8

Za vším hledej Kreml

Pieta za Navalného v Londýně (18.2.2024)ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth

Debatuje se, proč se Alexej Navalnyj vrátil do Putinovy říše, když ho tam nečekalo nic dobrého. Proč? Před pětapadesáti lety 25. února zemřel Jan Zajíc, který se upálil na protest proti normalizaci okupovaného Československa. „Nesmíte se nikdy smířit s nespravedlností, ať už je jakákoliv,“ napsal na rozloučenou. Tak proto.