Jednání Poslanecké sněmovny o korespondenční volbě. (17. 1. 2023)

Jednání Poslanecké sněmovny o korespondenční volbě. (17. 1. 2023) Zdroj: Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Jana Bendová: Hýčkejte děti, mohli by z nich vyrůst politici! Úmorní Babiš a Okamura, „chlap“ Jurečka

Kdo si v české politice libuje, ví, jak často se v ní v souvislosti s nějakým průšvihem opakují výrazy „zachoval se jako chlap“, „postavil se k tomu chlapsky“, „jednal jako chlap“. Jazykovědným oříškem je, jak v téhle chlapácké tradici žehlit a omlouvat přešlapy političek. Zachovala se jako baba?

Ostatně slovem baba, tedy spíš bába otituloval Andrej Babiš ve sněmovně ředitelku Národní galerie. Okamuru sice délkou projevu netrumfl, zato urazil víc lidí. A dokonce mezinárodně! Takové (ne)způsoby se hodí spíš na toaletu než do ctihodné sněmovny, ostatně toalety dobře poslouží i pro nepozorovaný úprk před dotěrnými novináři, jako to předvedl náměstek ministra Blažka (a ne, nejmenuje se ani Houdini, ani Copperfield). A víte, že je zcela logické, když ministr financí Stanjura rozdává za úsporný balíček pěkné prémie?     

Pokračování 2 / 7

Babiš a Okamura soutěží

Jednání Poslanecké sněmovny o korespondenční volbě. (17. 1. 2023)Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Babiš a Okamura nasadili ve sněmovně úmorné obstrukční projevy plné nesmyslů a urážek. Kroutíte-li nechápavě hlavou, nahlédněte do dětství rozličných vůdců, vožďů a vůdcíčků, obvykle v něm bývá nějaká ta kaňka, křivda, trápení. Rodičové, hýčkejte své děti, mohli by z nich vyrůst politici!

Pokračování 3 / 7

Politika plná „chlapů“

Jednání vlády 13. 12. 2023: Marian JurečkaÚřad vlády ČR

A je to tady, už zase se někdo staví ke své blamáži „jako chlap“. Tentokrát to podle místopředsedy lidovců Petra Hladíka byl Marian Jurečka, který se omluvil za vánoční večírek a postavil se k tomu „chlapsky“. Až jednoho krásného dne přestaneme v české politice s tím „chlapským“ žehlením průšvihů, dost si oddychneme.

Pokračování 4 / 7

WC: Výdobytek civilizace

Uživatelé mezi sebou sdílí, jak vypadají bezbariérové WCmapotic, Monika N.

Náměstek ministra spravedlnosti ­Antonín Stanislav se pře s novináři Seznam Zprávy, zda před jejich dotazy utekl přes toaletu záchodovým okénkem, anebo nepozorovaně z WC odešel. I to jsou výdobytky civilizace.

Pokračování 5 / 7

Stanjura šetří

Výjezdní jednání vlády v Bučovicích 6. 12. 2023: Zbyněk StanjuraÚřad vlády ČR

Na ministerstvech se tradičně rozdávaly odměny, největší průměrné bonusy přepočtené na zaměstnance vyplatil ministr financí Stanjura. Především za práci na úsporném balíčku. Ne nadarmo se mezi námi škrty říká „kdo šetří, má za tři“.

Pokračování 6 / 7

Vlastenecky na zadku

Projednávání korespondenční doby: Poslanec Radek Vondráček (ANO) (19.1.2024)ČTK / Vondrouš Roman

Z vějíře argumentů proti možnosti, aby Češi žijící, pracující či studující v cizině mohli volit poštou, vybíráme ten od Radka Vondráčka: ti lidé jsou v zahraničí z nějakého prospěchu, náklad ztížené volby si holt nesou s sebou. A on o tom hodně ví, i jeho velký šéf odjel do zahraničí z nějakého prospěchu, místo aby vlastenecky seděl doma na zadku.

Pokračování 7 / 7

A vtip nakonec

Robert Fico, Viktor Orbánprofimedia.cz

Bez vtipkování si člověk zdravý rozum neuchová. Ten nejlepší vtip ze sociálních sítí po setkání notujících si premiérů Fica a Orbána – Fico: Putin mi slíbil Slovensko. Orbán: Mně taky.