Video placeholde

Jana Bendová: Jurečka není „had na sedm“. Falešný prezident Pavel, premiér Fiala i Babiš do každé rodiny

Vicepremiér Marian Jurečka se neobratně zato pořádně zamotal do výmluv ohledně ministerského vánočního večírku. Je zřejmé, že v politické obratnosti nedosahuje schopností svého slavného stranického předchůdce Josefa Luxe, jemuž se přezdívalo jako v křížovce „had na tři“. Ať už to s Jurečkovým angažmá ve vládě dopadne jakkoli, jako „had na sedm“ do politické historie nevstoupí.

Svět sociálních sítí se bavil kolujícími videi s falešnými projevy prezidenta i premiéra, v nichž pronášeli věty, které ve skutečnosti nepronášeli a ani nemohli pronášet, tak byly absurdní. Jednou si na ně nostalgicky vzpomeneme: to až bude za politiky reálně vládnout umělá inteligence a sváteční proslovy k národu jim bude do úst vkládat takzvaně na klíč, pro každého voliče zvlášť podle jeho politického a kulturního vkusu. Konečně budeme spokojeni. Jako by mi mluvil z duše, řekneme si. A tipněte si, jaká neřest nakonec spojila někdejší prezidentské soupeře Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga.

Pokračování 2 / 8

Není Jurečka jako Lux

Jednání vlády 13. 12. 2023: Marian JurečkaÚřad vlády ČR

Šéflidovec Marian Jurečka se trapně školácky zašmodrchal do lží a následně se omluvil za vánoční mejdan na svém ministerstvu v době masakru na FF UK. Do jeho předchůdce Luxe, jemuž se pro politickou obratnost přezdívalo „had na tři“, mu evidentně nějaký ten kapánek chybí.

Pokračování 3 / 8

Krvavé diamanty

Diamanty na dražbě ruského podniku Alrosa (2021).Reuters

Evropská unie přidala na sankční seznam společnost Alrosa, která je největším producentem diamantů v Rusku. Zasadili jsme impériu zničující úder.

Pokračování 4 / 8

Neřesti knížete a Zemana

Vánoční poselství Miloše Zemana 2023Reprofoto Facebook

Miloš Zeman se svěřil v Seznam Zprávách, že je náročné zbavit se v osmdesáti letech všech neřestí, přesto se mu podařilo zbavit sexu. Jeho prezidentský soupeř Karel Schwarzenberg zase říkal, že ve stáří se neřesti vytrácejí jedna po druhé, alkohol přestává chutnat, holky ztrácejí zájem a jediná neřest, která se vyvíjí, je zlomyslnost a ta se v politice náramně hodí. Tak to si neřestníka Zemana ještě užijeme.

Pokračování 5 / 8

Falešná videa

Mimořádné jednání vlády 21. 12. 2023: Petr Pavel a Petr FialaÚřad vlády ČR

Falešný Babiš tahá ve videu z lidí peníze, premiér i prezident falešně vulgárně mluví k národu… zatím jsou to rozeznatelné podvody či legrácky, brzy prý díky vývoji umělé inteligence ale podvrh nepoznáme. Falešní politici budou říkat, co chceme každý z nás slyšet, pomlouvat, slibovat, křepčit… pardon, že to nebude zas takový rozdíl?

Pokračování 6 / 8

Pávice z ANO

10.5.2020 Snímek s pávem nejprve vyvolal podezření, že jde o montáž. Následně přitáhl pozornost k Schillerové Instagramu.Instagram Aleny Schillerové

Alena Schillerová natočila bez vědomí kapituly ve svatovítské katedrále svůj píárkový novoroční klip, nabulíkovala varhaníkovi cosi o povolení z arcibiskupské kanceláře. Boží mlýny melou, paní poslankyně, fakt melou.

Pokračování 7 / 8

Nakvašení zákazníci

Ilustrační snímekMidjourney; reflex.cz

Svět oblétla zprávička, že v japonském Tokiu mají specifickou hospodu určenou hlavně pro pesimisty a lidi s negativními pocity. To je toho, hospod s nakvašenými zákazníky jsou u nás mraky.

Pokračování 8 / 8

Detektor lži

Zasedání izraelské vlády v Tel Avivu (31. 12. 2023).Reuters

Izraelský premiér Netanjahu chce kolegy z válečného kabinetu podrobit testům na detektoru lži, informace z jednání se dostávají příliš často do médií. Tak takovéhle testování pravdomluvnosti a diskrétnosti ministrů by u nás neprošlo.