Prezident Petr Pavel

Prezident Petr Pavel Zdroj: Oficiální stránky prezidenta Petra Pavla

Jana Bendová: Rádce Petra Pavla bez prověrky a jak pořešit trable s Kalouskem, Klausem či Zemanem

Externí poradce prezidenta, přítel po boku Petr Kolář požádal o přísnější bezpečnostní prověrku Národní bezpečnostní úřad. Aby nebyl jako vykřičený Zemanův externí poradce Nejedlý. Nejsme přece jako oni! To nejsou, o tom žádná, ale Hrad usoudil, že prověrku nepotřebuje, není zaměstnanec, nic tajného mu neříkají. Bez štemplu Hradu ovšem prověrka nebude. Poradci je to líto a zvažuje, že už poradcem nebude, jen přítelem. Poněkud zapeklité, že?

Zapeklité to u nás bývá i s některými expředsedy politických stran, kteří po odchodu z šéfovského postu rýpají, kritizují, suchou nit nenechají (za nich bývalo líp) a mateřským stranám přidělávají vrásky. Co s tím? Máme tip. Starý. Indický. A proč se mladí lékaři nechtějí znát k požadavku prezidenta Kubka na doživotní doktorské výsluhy?    

Pokračování 2 / 7

S expředsedy je kříž

Demonstrace Jiřího Paroubka na Malostranském náměstí 28. únoraZbyněk Pecák

Jiří Paroubek vstoupí do uskupení ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie, které užívá někdejší zkratku sociální demokracie, čímž svou bývalou stranu zlobí. Kalousek zlobí zase svou topku kvůli úmyslu kandidovat do Europarlamentu a Klaus se Zemanem své někdejší strany zlobí průběžně. Jestli by se strany neměly pohřbívat s odchodem předsedů jako indické vdovy.

Pokračování 3 / 7

Sexuální kecálista

Gérard Depardieu čelí obvinění od 13 žen ze sexuálního násilí.profimedia.cz

Francouzská televize zveřejnila záběry herecké legendy Gérarda Depardieua z cesty po KLDR před pěti roky, kde měl obscénní poznámky na adresu žen, vtipkoval i o svém přirození (fakt si myslí, že tyhle kecy ženy uchvacují?!). Někteří si své pomníky prostě kácejí sami.

Pokračování 4 / 7

Peníze pro lékaře

Předseda Sekce mladých lékařů Lékařské komory Jan Přáda v Epicentru 23.10.2023Blesk:Michal Protivanský/CNC Michal Protivansky/CNC

Mladí lékaři odmítli požadavek starých odborářských lékařů na zavedení výsluh. Logicky. Když jim vláda podá ne prst, ale rovnou celou ruku, nemohou do ní ještě kousat.  

Pokračování 5 / 7

Svoboda před tabulí

Učitelka Martina B. u soudu. (22. června 2023)Blesk.cz - Jiří Koťátko

Trikolóru rozhořčil soud, který potvrdil výpověď pro učitelku za zpochybňování ruských válečných zločinů před žáky. Prý „ostudný akt politické a justiční zvůle“. Takže učitelé mohou před tabulí vykládat, že Hitler u nás nic hrozného nedělal a bude to pořád krystalická svoboda projevu a rodiče mají sklapnout?

Pokračování 6 / 7

Kolář jako Nejedlý?

Prezidentům „přítel po boku“, diplomat a lobbista Petr Kolář.ČTK

Externí poradce prezidenta Kolář, který mj. pracuje pro zbrojařskou firmu, nebude mít bezpečnostní prověrku NBÚ, s utajovanými informacemi se dle Hradu neseznamuje. Srovnávat ho s externím poradcem Nejedlým je prý nonsens. Takhle si nabíhat…

Pokračování 7 / 7

Rozdělit Francii

Emmanuel Macron a Benjamin Netanjahu. (24. 10. 2023)Reuters

A znáte ten vtip? Ptá se Macron Netanjahua, co má dělat, že se mu do Francie přelévá konflikt mezi Palestinci a Židy. Snadná pomoc, říká Bibi. Přece dva státy.