Fajfka patřila neodmyslitelně ke Karlu Schwarzenbergovi. Stejně jako třeba knihy, dobré jídlo nebo víno.

Fajfka patřila neodmyslitelně ke Karlu Schwarzenbergovi. Stejně jako třeba knihy, dobré jídlo nebo víno. Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jana Bendová: Jak si Alena Schillerová představuje mediální kachnu. A s čím kníže Karel Jihočechům nepomohl

Třicet let České republiky je 30 let promarněných příležitostí. Nevěřili byste, kdo má tenhle paličský slogan na plakátku. Nápověda: Okamura a Rajchl to nejsou. Markéta Pekarová Adamová obhájila post šéfky TOP 09, tedy strany spoluotce zakladatele, zesnulého Karla Schwarzenberga. Kníže české politiky nám v starším rozhovoru přiznal, za jakých okolností a s čím „svým“ Jihočechům nepomohl. Paní Pekarová po zvolení slíbila, že chce pro topku makat, tak jen aby jí někdo iniciativně nezažaloval za porušení autorských práv, že?! 

Už déle než týden to premiér vtipně, škodolibě i zle schytává za svůj nákup Nutelly a dodejme, že oprávněně. Jeho marketéři se zřejmě inspirovali také u Babišů, ale profesorskému Fialovi lidová póza nějak nesedí. Výrobce oříškového krému by mu ovšem měl dát za to nechtěné píárko metál. A víte, co je podle Aleny Schillerové klasická kachna?          

Pokračování 2 / 7

S komunisty nepomohl

Karel Schwarzenberg s Václavem Havlem.Blesk:Martin Přibyl

Stojí za to, připomenout Karla Schwarzenberga i zde. V rozhovoru na otázku, zda jeho rod udělal pro zemi víc dobrého, či špatného, nám kdysi řekl, že spíš dobrého, s roztomilým dovětkem: „Po staletí bylo zvykem, že když někomu shořela střecha či se mu ukřivdilo nebo měl nemocné dítě, šlo se ke knížeti pánu a ten pomáhal. V jižních Čechách na to byli zvyklí. Pak přišlo to divné 20. století a k mému překvapení si u mě lidé stěžovali – když jsem tu a tam v sedmdesátých letech zavítal domů do Československa –, že je vyhodili z rodné strany. Ale v tom jsme pomoci nemohli, že?“

Pokračování 3 / 7

I Topka chce makat

Sněm TOP 09. (11. 11. 2023)Blesk:Jakub Poláček

Markéta Pekarová Adamová po opětovném zvolení předsedkyní uvedla, že bude „makat“ na tom, aby TOP 09 byla vidět a plnila sliby. Na to makání pozor, to už tu bylo.

Pokračování 4 / 7

Nutella a svůj k svému

Video placeholde
Fiala v Německu: Podivoval se nad cenami potravin • FB Petr Fiala

Premiér Fiala sklízí výsměch za video ze svého srovnávacího česko-německého nákupu potravin. Asi jako kdyby Babiš sdílel video ze své intelektuální přednášky na Sorbonně.

Pokračování 5 / 7

Schillerová o kachně

Příchody na předávání státních vyznamenání: Poslankyně Alena Schillerová (ANO) (28.10.2023)Blesk

Policejní exprezident Tomáš Tuhý nepotvrdil ani nevyvrátil, zda by měl zájem kandidovat za ANO na moravskoslezského hejtmana. Podle Aleny Schillerové je to však mediální kachna. Aha, tak to nejspíš bude pravda.

Pokračování 6 / 7

Zeman, Špidla, Paroubek...

Rozhovor Reflexu s Milošem ZemanemNguyen Phuong Thao

Abychom nezapomněli: „30 let České republiky je 30 let promarněných příležitostí“ stojí na plakátku místopředsedy SOCDEM Josefa Říhy. Uznejte, s těmi socany byla vždy legrace, když po celou tu promarněnou dobu sedávali v parlamentu či ve vládách, že?!

Pokračování 7 / 7

Kolik Pirátů znáš

Pirát Jakub MichálekFacebook - J. Michálek

Piráti v oblíbeném vnitroreferendu vypoklonkovali šéfa poslanců Jakuba Michálka ze širšího vedení strany. Johoho, jsou to frajeři, kolik dalších Pirátů vedle Michálka veřejnost vůbec zná jménem? Bartoš, Richterová, Lipavský…