Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Jana Bendová: Válek stahuje kalhoty právě včas, noví Rathové jsou v pozoru. České gratulace Ficovi jen prší

Včelí med posiluje mozek. Tak tuhle radu jako když najde nejen pirátský ministr přes legislativu Šalomoun, který „nevěděl“. Hodí se každému: tajnosnubnému šéfovi špionů Koudelkovi, který hodně mluvil, hodí se pánům Klausovi, Zemanovi, Paroubkovi, Babišovi i Okamurovi slavícím Ficovo vítězství, koneckonců i nám v Reflexu. A nepochybně se hodí i panu Borisi Kollárovi, který má vedle třinácti dětí s jedenácti ženami i útulně pojmenované hnutí Sme rodina, a v slovenských volbách vypadl z parlamentu. Může dumat proč, když se vlastenecky tolik zasloužil o národ. V kampani totiž proběhlo, že těch dětí má dokonce i patnáct, což ale bude jistě (možná) dezinformace. Medu a včelkám zdar!

Pokračování 2 / 7

Nové časy starých pánů

Slovenské volby: Šéf Směr-SD Robert Fico (1.10.2023)ČTK / AP / Darko Bandic

Klaus, Zeman, Paroubek a Babiš mají radost, jejich favorit Fico vyhrál. Gratulujeme. Jen aby nostalgici nezačali křísit Svaz československo-sovětského přátelství.

Pokračování 3 / 7

Kdo nahrává špiónům

Video placeholde
Koudelka: Ruský agent v Česku zneužíval osobnosti, podplácel a šířil lži • Poslanecká sněmovna

Ředitel BIS Koudelka vyvolal rozruch prohlášením, že se ruským agentům daří u nás získávat i známé osobnosti. Nikoho nejmenoval, čímž otevřel prostor k podezírání. Tak pěkně po babišovsku: Jméno! Řekněte to! Nebuďte slušný!

Pokračování 4 / 7

Tříruká pětikoalice

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na tiskovce k nedostatku léků (8.9.2023)ČTK/Ondřej Deml

Lékaře rozhořčila novela zvyšující možnost přesčasů na dvojnásobek, ročně až 832 hodin. Autor, lidovecký poslanec a lékař Kaňkovský, zpětně uvedl, že to nebyl dobrý nápad, a ministr Válek z topky štandopéde navrhne zpátečku. Pravou rukou schválím, levou rukou zruším… ještěže nemají ruce tři.

Pokračování 5 / 7

Kočky, myši, vrazi

Sergej Lavrov u Vladimira Putina (14. února 2022).Kreml

Rusko se pokusí získat zpět členství v Radě OSN pro lidská práva, které po zprávách o vraždění Ukrajinců muselo loni opustit. Moskva teď shání podporu. Jako v klasickém Kantorkově vtipu, v němž myš říká myši: Budu volit kočky, slibují, že nebudou chytat myši.

Pokračování 6 / 7

Za vším hledej ženy

Boris Kollár a Andrea Heringhováprofimedia.cz

Boris Kollár a jeho politicko-intimní hnutí Sme rodina ve slovenských volbách propadl. Otci třinácti dětí s jedenácti ženami zavařila jedna z nich. Psalo se o fackách, potratu, alimentech, politik se tu se slzami v očích doznával, jindy halasil kampáááň. Zkrátka, kdo s čím zachází, tím také z parlamentu schází.

Pokračování 7 / 7

Ztracený v zákonech

Mimořádné jednání vlády: Ministr pro legislativu Michal Šalomoun (26.9.2022)Úřad vlády ČR

Pirátský ministr pro legislativu Šalomoun neuspěl ve sporu s veterinární správou o pokutu za přestupek při chovu včel. Tvrdil, že o povinnosti odevzdat vzorky z úlu v nařízení na úřední desce nevěděl. Včely radí: med posiluje mozek. Tuhle radu vrchní „kvalitář“ zákonů (aby se v nich neztrácel) jako když najde.