Demonstrace Jiřího Paroubka na Malostranském náměstí 28. února

Demonstrace Jiřího Paroubka na Malostranském náměstí 28. února Zdroj: Zbyněk Pecák

Jana Bendová: Paroubek se hřeje u Ficova krbu a jak přejmenovávat ulice po historicky odepsaných lidech

Ministr Blažek si nesbalil vládní kufr a neodstěhoval se z koaliční domácnosti k mamince, jak chtěli piráti. Jedeme zkrátka dál. Dál pojedou i mladí lékaři, přesněji nová generace mladých lékařů, která (ne)nápadně vstupuje do starých rathovských bot. Možná se dočkáme i demonstrací nebo pokračování někdejší drsné akce Děkujeme, odcházíme. A jak to, že jsme předběhli Německo a Nizozemsko, když se jim koukáme na záda? Dohánění a předbíhání je totiž věda podobně jako je věda manželství, v němž se i dost vraždí. Alespoň podle televizních kriminálek.   

Pokračování 2 / 7

Odvolávání Blažka

Ministra spravedlnosti vypískal dav na Klárově. Lidé se zde shromáždili, aby vzkázali Petru Fialovi, že požadují jeho odvoláníBlesk:MARTIN PRIBYL

Piráti si odhlasovali, že ministr Blažek musí z vlády, Starostové jim dali košem, k odvolávání se nepřidali, premiér Blažka neodvolá. Co to připomíná? „Už toho mám dost, sbal si kufry a odstěhuj se k mamince! Nesbalím a neodstěhuju! Aha, no tak jo, co máme k večeři?“

Pokračování 3 / 7

Manželská vraždění

Nový generální ředitel ČT Jan Souček na tiskové konferenci k novému managementu ČT (4.9.2023)ČTK / Říhová Michaela

Jan Souček, který se 1. října ujímá generálního ředitelování ČT, počítá ve své koncepci se „škrtáním kriminálek“. My jejich diváci mu chtě nechtě musíme dát za pravdu: sledování televizních vražd je návykové a také z nich plyne, že manželství je pro život drobátko riskantní podnik.

Pokračování 4 / 7

Ohřívání studené polévky

Demonstrace Jiřího Paroubka na Malostranském náměstí 28. února Zbyněk Pecák

Po exprezidentu Klausovi napsal hezký dopis Robertu Ficovi i expremiér Paroubek. Možná si oba ex chtějí přihřát u Ficova rozhicovaného krbu svou vychladlou politickou polívčičku. Každopádně k Ficům se pošťák dost naběhá.

Pokračování 5 / 7

Vstanou noví Rathové

David Rath Foto Aha! – M. Přibyl

Mladí lékaři a odboráři v bílých pláštích chtějí mimo jiné „legislativně ukotvit“ své výsluhy, rehabilitační i lázeňskou péči a podmínky pro dřívější odchod do důchodu bez krácení penze. Že on jim to píše David Rath?

Pokračování 6 / 7

Dohnat a předehnat

Česká ekonomika oslabuje

Česko je 17. ekonomicky nejsvobodnější zemí ze 165 sledovaných států světa, alespoň podle žebříčku Economic Freedom of the World, za námi jsou i Německo či Nizozemsko. Máme tu takový ekonomicko-běžecký oříšek: jsme před nimi, leč koukáme jim na záda.

Pokračování 7 / 7

Bezpečná jména ulic

Třídu Těreškovové v Karviné obývá 1200 lidí, sídlí v ní i 198 provozoven. Ti všichni by museli měnit doklady. Blesk:Karel Janeček

Třída Těreškovové v Karviné zůstane i nadále pojmenována po první ženě ve vesmíru a Putinově podporovatelce Valentině Těreškovové, navzdory tomu, že zákon vyžaduje pojmenování po nežijícím člověku. Přejmenování by prý bylo drahé. Jestli by ten zvyk řady amerických měst označovat ulice čísly nebyl v zdejších končinách historicky bezpečnější.