Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) Zdroj: Archiv Blesku

Jana Bendová: Lhali nám, peníze jsou! Lidovci rozdávají padesátitisícové věno, my zase hazardu stamiliardy

Prý se musí šetřit a nejspíš proto se peníze kolem točí jako v ruletě. Do hazardu čili do sázení jsme loni nacpali neuvěřitelných 760 miliard korun. Jen pro představu, pojišťovny za ten rok vyplatily na zdravotní péči „pouze“ 425 miliard. A pak že krize. Lidovci také hazardují – s pověstí pětivlády. Stvořili z europeněz obří dotační program na „opravu domu po babičce“ a nebyli by to oni, kdyby tím nenaštvali kde koho, snad krom početných rodin. Čím víc dětí máš, tím lepší okna do baráku si pořídíš. A víte, proč to má Putin těžké?

Pokračování 2 / 7

Sázej, kdo můžeš!

HazardHazard | SAZKA a.s.

Loni jsme prosázeli téměř 760 miliard korun, z toho jen v automatech 586 miliard. Vsaďte se: je to víc, anebo míň, než stát vyplatil na důchodech?! (Nápověda: důchody v roce 2022 – 574,9 mld.).

Pokračování 3 / 7

Lidovecké věno

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) | Archiv Blesku

Lidovci rozdají z programu ministerstva životního prostředí lidem, zejména mladým rodinám, až milión na zateplení jejich domu „po babičce“ s padesátitisícovým bonusem na každé dítě. Oprav dům po babičce, dostaneš lidovecké věno! Jistě jen čirou náhodou mají jak vicepremiér Jurečka, tak ministr Hladík pět dětí.

Pokračování 4 / 7

Toasťák i pokuta

PenamPenam | profimedia.cz

Babišova proslavená společnost Penam dostala od slovenského antimonopolního úřadu rekordní, půlmiliardovou pokutu za to, že si v Bratislavě a v Žilině tajně přikoupila pekárny, a to i přes předchozí výslovný zákaz úřadu. Reklamní slogan: Penam, dost nikdy nemám!

Pokračování 5 / 7

Stanjurův optimismus

Ministr financí Stanjura Ministr financí Stanjura | Foto Blesk - Jiří Koťátko

Média hlásí: Stanjurovi se vrací optimismus, schodek letošního rozpočtu zahlazují ziskové firmy. Co že to říká Voltairův Candide? Optimismus je takový zažraný názor, že všecko je dobré, i když je to zlé.

Pokračování 6 / 7

Chudák báťuška

Zadržený ruský nacionalista Igor Girkin ve vazbě (21.7.2023)Zadržený ruský nacionalista Igor Girkin ve vazbě (21.7.2023) | Reuters

Ruští vyšetřovatelé zadrželi prominentního ruského nacionalistu a Putinova kritika Igora Girkina kvůli podněcování k extremismu. Báťuška Putin to má těžké – někdo je pro válku moc, druhý málo, co má chudák diktátor dělat?! To co vždycky: zavřít, případně otevřít (okna ve vyšších patrech).

Pokračování 7 / 7

Mluví za ryby

PstruhPstruh | ČTK/Pancer Václav

Biologové napsali ministru zemědělství Výbornému, aby podpořil zákaz barbarského napichování živých nástražných rybek na háčky při rybolovu, protože podle vědeckého poznání obratlovci nejenže cítí bolest, ale do jisté míry i myslí. Ryby jsou němé, nezbývá než mluvit za ně.