Andrej Babiš na trzích ve Francii (květen 2023)

Andrej Babiš na trzích ve Francii (květen 2023) Zdroj: Facebook - A. Babiš

Jana Bendová: Babiš jako Michelin pro chudé a berou si Fialové a Stanjurové k srdci kritiku Klausů a Zemanů?

Bylo to zřejmě v novinách, nejspíš „vlevo dole“, kde se psalo, že jistý kmen po výměně náčelníků toho starého poslal místo do penze do věčných lovišť, aby tomu novému do náčelnictví nemluvil. U nás máme penze garantované státem, tudíž i mluvící exnáčelníky. Nejnověji nad stylem vládnutí „Fialů a Stanjurů“, přesněji jejich rozpočtovými kroky zdvihl prst exnáčelník Václav Klaus. Prý asi nejsou darebáci, jen ničemu nerozumějí. Aspoň že tak. V Hollywoodu stávkují scénáristé i herci, diváci a fanoušci mají obavy o nové filmy. Český divák, přinejmenším ten televizní, je v suchu, strach o své programy mít nemusí. Nakonec otázka naprosto klíčová: Hrají Jihomoraváci své krojování a držení tradic anebo nehrají?  

Pokračování 2 / 7

Michelin pro chudé

Video placeholde
Poslanec Babiš natrhal třešně a upekl bublaninu. • Facebook Andreje Babiše

 

Padesátimiliónový poplatek, který vláda zaplatí za zařazení českých restaurací do gastroprůvodce Michelin, vyvolal bouři. Prý do michelinských podniků chodí jen pracháči. Ale nám, dolním deseti miliónům, daňový poplatník také zlepšuje stravování, jen na toastový chleba dal sto milionů! Babiš je takový Michelin pro chudé.

Pokračování 3 / 7

Stávka herců

Stávka v HollywooduReuters

 

V Hollywoodu stávkují scenáristé a herci. U nás by mohli stávkovat do aleluja a laskavý divák, přinejmenším ten televizní, by si ani nevšiml. Menšík, chalupáři, ženy za pultem, nemocnice, dobrá voda, Jakub sklář, televarieté… jsou tam pořád, třicet let sem, padesát tam, v archívu se nestávkuje.

Pokračování 4 / 7

Klausové a Fialové

Exprezident Klaus na CNN Prima NewsReprofoto CNN Prima News

 

Václav Klaus zkritizoval rozpočtovou politiku vlády s odkazem na stoosmičkovou převahu ve sněmovně slovy: „Bohorovnost Fialů a Stanjurů je založena na číslici 108, proto jim je absolutně jedno, co bude kdo říkat.“ Snad si Fialové a Stanjurové tu upřímnou kritiku Klausů a Zemanů berou k srdci. 

Pokračování 5 / 7

Hrají to Moraváci?

Jan Grolich (KDU-ČSL), nový hejtman Jihomoravského krajeFacebook J. Grolicha

 

Hejtman Jan Grolich si při povídání s aktualne.cz o svérázu jihomoravského regionu povzdechl, že „Pražáci si myslí, že kroj a tradice jsou hrané, že je to kostým, ale lidé tady tím žijí“. My, pražské náplavy, jsme v názoru, zda to krojování Jihomoraváci hrají, rozpolceni. 

Pokračování 6 / 7

Zpustlá Greta

Greta Thunbergováprofimedia.cz

 

Zelenou aktivistku Gretu Thunbergovou vyfotili se dvěma neslušně vztyčenými prostředníky, když přihlížela hlasování v Europarlamentu. Jestli to nebude tím, že to zvlčilé děvče místo do školy chodilo stávkovat za klima.

Pokračování 7 / 7

Churchill a Okamura

Schůze Poslanecké sněmovny ke konsolidačnímu balíčku: Předseda SPD Tomio Okamura (12.7.2023)ČTK / Říhová Michaela

 

Tomio Okamura zopakoval svou mantru, že nemáme pomáhat Ukrajině, neb „válku s Ruskem nelze vyhrát“. Hm, Churchill by si ho za poradce do válečného kabinetu nejspíš nevybral.