Kemp Sedmihorky v Českém ráji

Kemp Sedmihorky v Českém ráji Zdroj: Jiří Štefek

Kempařská láska nerezaví. Čechy od pobytu v kempech neodradily ani vyšší ceny

Se začátkem letních prázdnin vzali Češi kempy útokem a v řadě z nich nebylo možné během svátků najít volné místo. Neodradily je ani vyšší ceny ubytování či dražší jídlo a nápoje u stánků. Pobyty pod stanem či v karavanu se tak zjevně stále častěji stávají alternativou zájezdů k moři.

Je úterý 4. července dopoledne a nedaleko vjezdu do oblíbeného kempu Sedmihorky v Českém ráji se na tabuli objevuje nekompromisní sdělení: „Autokemp je plně obsazen. Vjezd povolen pouze ubytovaným“. Vyhlášený stop stav je sice už o dva dny později odvolán, řadě lidí však udělal čáru přes rozpočet. Chtěli tu strávit nejméně oba červencové svátky, ale volná místa pro jejich stany, která v Sedmihorkách není možné dopředu rezervovat, zkrátka nebyla k dispozici.

Ti šťastnější, kteří v tu dobu už v areálu kempu bydleli, si tudíž nemohli nevšimnout, že tato populární destinace letos praská ve švech. Přitom zdejší ceny oproti loňskému roku vystřelily vzhůru zhruba o 10 až 15 procent. Pro názornost: čtyřčlenná rodina s dvěma malými dětmi bydlící ve středně velkém stanu tak zaplatila za jednu noc včetně poplatku pro obec zhruba osm stovek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!