Sbírka potravin v ČR: Zapojil se i ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL)

Sbírka potravin v ČR: Zapojil se i ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) Zdroj: ČTK / Pavlíček Luboš

Jana Bendová: Prezident Pavel to schytal, přítel vinařů Nekula také. A když se v Brně politici poperou…

Být prezidentem s jasným názorem je riziková profese. Za svůj výrok o nutnosti více sledovat ruské občany žijící na Západě, neb jejich země vede agresivní válku, to Petr Pavel schytal od putinovců i antiputinovců, obočí povytáhli i zdejší glosátoři. Prezident později svá slova zmírnil, nemyslel prý sledování každého jednotlivého Rusa, nýbrž sledování událostí v ruské komunitě kvůli našemu bezpečí. OK, už rozumíme a předpokládáme, že tajné služby to beztak už dělají. Odcházející ministr zemědělství Nekula se zase bezelstně pochlubil, proč loboval za rodáky vinaře. Chce domů, jako mimozemšťan E.T. A na hojné Moravě zůstaneme: tam si ani politici z hospodské pranice hlavu nedělají, sem tam nějaký zlomený prst koaliční bratrství nezničí.

Pokračování 2 / 7

Sbírka potravin v ČR: Zapojil se i ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL)ČTK / Pavlíček Luboš

Byl to docela majstrštyk, pochlubil se končící ministr Zdeněk Nekula, jak tlačil na zachování nulové daně na tichá vína. „To bych nemohl jezdit na víkendy domů,“ vysvětlil svůj vinařský lobbing jihomoravský rodák. Fajn tip. Kde bydlí další ministři?

Pokračování 3 / 7

Všichni dobří rodáci

Petr Pavel na konferenci Českého rozhlasu Média a Ukrajina.ČTK / Šulová Kateřina

Petr Pavel to schytal za názor, že Rusové žijící v západních zemích by měli být více sledováni bezpečnostními službami. Jistě, až Rusko nepovede válku, Česko nebude na jeho seznamu nepřátelských zemí a ruští špióni nebudou vyhazovat do luftu Vrbětice, i vrchní velitel ozbrojených sil bude mluvit o Puškinovi.

Pokračování 4 / 7

Prezident víří

﷯Pepu﷯ Vojtka znají všichni hlavně jako frontmana﷯ skupiny Kabát.Foto Aha! – Marek Pátek, ara

Na jistém večírku se popral náměstek brněnské primátorky Robert Kerndl z ODS s lidoveckým kolegou Filipem Chvátalem. Oba potvrdili, že ani zlomený prst jednoho z nich koalici nenaruší. Úplná kabátí pohoda! Když se chlapi u nás poperou, tak jenom nožem anebo sekerou…

Pokračování 5 / 7

Kabátí pohoda

Volební štáb Andreje BabišeZbyněk Pecák

Andreje Babiše zlobí migrační dohoda, podle níž si mají státy EU za odmítnuté uprchlíky platit:  „V bruselském eurospeaku se tomu říká povinná solidarita, což je zhruba stejný protimluv jako omezená suverenita.“ Sorryjako, ale povinná migrační solidarita dává leckomu větší smysl než povinná dotační solidarita s miliardáři.

Pokračování 6 / 7

Dotační solidarita

.GetGame Czech s.r.o.

Některé tokijské úředníky brzy nahradí umělá inteligence, zlepší se tím prý výkon veřejné správy. Až místo pracujících začne nahrazovat i občany, neb se tím zlepší jejich výkon, pozdě bycha honiti.

Pokračování 7 / 7

Pesimistův povzdech

Vít Rakušan se stal předsedou STAN, nahradil Petra GazdíkaČTK

Poslankyně Klára Dostálová vyčetla ministru vnitra Vítu Rakušanovi služební cesty v čase úspor: „Místo abyste šetřili u sebe, tak si jezdíte po ‚Japonskách‘, ‚Afrikách‘. Ano, doma bude, už se narajzoval dost!