Petr Kramný

Petr Kramný Zdroj: Foto Aha! – Karel Kopáč

Odsouzený vrah Petr Kramný.
Petr Kramný čelí žalobě z křivého obvinění.
Petr Kramný před soud předstoupil ve vězeňském mundúru
Petr Kramný před soud předstoupil ve vězeňském mundúru
Petr Kramný má jasno, ještě ho čeká 26 let za zdmi kriminálu.
7
Fotogalerie

Soud s Petrem Kramným vyvolával velké pochybnosti, šance na obnovu procesu vzrostla

Na přelomu listopadu a prosince se bude u Krajského soudu v Ostravě ve veřejném jednání opět projednávat žádost Petra Kramného o obnově procesu. Kramný se hodlá jednání osobně zúčastnit.

Ve vězení si odpykává osmadvacetiletý trest za dvojnásobnou vraždu své manželky a dcery a již několikrát se o revizi procesu, který vyvolával velké vášně jak u laické veřejnosti, tak mezi odborníky (zásadních chyb na straně vyšetřovatelů, žalobce i ve vedení procesu soudkyní Gilovou bylo nepočítaně), neúspěšně pokoušel. Neuspěl mimo jiné proto, že o obnově rozhodovala soudkyně, jež ho sama odsoudila a která zamítla jeho stížnost na svou podjatost.

Nyní má Kramný díky změně v zákonu o obnově, která znamená, že o jeho žádosti bude rozhodovat jiný soudní senát, výrazně větší šanci na úspěch. Jak řekl v několika exkluzivních rozhovorech Reflexu, hodlá dokázat svou nevinu. Na té trvá od okamžiku, kdy jeho žena a dcera na společné dovolené v egyptském letovisku Hurghada v létě 2013 záhadně zemřely.

Odsouzen byl na základě nepřímých důkazů a v rozporu nejen se závěry egyptských patologů a vyšetřovatelů. Reflex dlouhodobě upozorňoval na to, že soud s Kramným vyvolává výrazné pochybnosti o profesionalitě a tendenčnosti vyšetřovatelů a znalců obžaloby a také o nestrannosti a nezaujatosti zástupců justice.