Šéf odborů Josef Středula.

Šéf odborů Josef Středula. Zdroj: Blesk:Daniel Černovský, CNC

Odborář Josef Středula obráží voliče kvůli sběru podpisů k prezidentským volbám 2023
Jednání tripartity: Premiér Petr Fiala (ODS) a šéf odborů Josef Středula (13.9.2022)
Předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl, předseda ČMKOS Josef Středula a sociolog Daniel Prokop v pořadu Otázky Václava Moravce
Proti chudobě a za zastropované ceny. Josef Středula svolal odborářskou demonstraci na Václavské náměstí
Proti chudobě a za zastropované ceny. Josef Středula svolal odborářskou demonstraci na Václavské náměstí
14
Fotogalerie

Bohumil Pečinka: Josef Středula prezidentem nebude

Fiasko s odborářskou demonstrací na Václavském náměstí asi definitivně zničilo sen Josefa Středuly stát se prezidentem republiky. Proč?

Ukázal světu, že za ním nestojí žádná armáda a nemá to, čemu se v politických kruzích říká výtlak. To i obskurní postavy typu aktivisty Ladislava Vrabela jsou schopny do ulic dostat násobně víc lidí než Středula se svými pěti tisíci odboráři. Nemám sílu – to je poselství, které Středula vyslal současným i budoucím sponzorům a voličům.

Jak na to?

Přitom Středula měl za určité konstelace slušnou šanci být hlavou státu. A nejen proto, že na něj ukázal jako na svého pokračovatele současný prezident Miloš Zeman. Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů měl šanci ve dvou základních situacích. V jednom případě by se musel dostat do druhého kola prezidentské volby přímo s Andrejem Babišem, čímž by získal celý nebabišovský svět i kus svých příznivců. To by na 51 procent stačilo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!