Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Válka nebo hanba? Klaus bere obojí a navrhuje druhý Mnichov

Uvažuje o ní a navrhuje ji Václav Klaus. Účastníky by byli Američané, Francie, Británie a Německo. Itálie ne, je moc rozcuchaná, Čína snad ano. A Putin. Ukrajina by tam nebyla, protože se jí to netýká. Jde o konflikt Západu s Ruskem, který zavinil Západ.

Libero Klaus

Konference je dobrý nápad, objasňuje dost nechtěně celý problém války, strachu, agrese a šílenství. Konat by se mohla opět v Mnichově. Byla by to důležitá cesta k Putinovu míru. Účastníkem by mohl být jako nezávislé libero i Václav Klaus sám. Objasnil by ostatním celý problém a vtiskl by konferenci jasné ideové vyznění. Putin by konferenci přivítal. O jeho vojenský mír mu jde především.

Ukrajina se provinila, protože nechtěla jít v Putinových stopách, jak se na poslušné blízké příhraničí sluší. Když jí to chtěla ruská armáda vytknout mírovým slovníkem, přepadla ji ze zálohy a vyvolala válku. Bez Ukrajiny by žádné války nebylo. Udržet mír bez konferencí nejde. On se těžko udržuje i s konferencemi. Hitler udržel mír sotva půl roku. A to mu na konferenci dali všechno! Ale dobrý půlrok, spojenci ho mohli využít k další nečinnosti. To by se hodilo i Putinovi. Mohl by dát dohromady svou rezavou armádu, doplnil by ztráty a po čase by vyrazil na další blízké příhraničí, jistý si, že při nejhorším bude zas další mírová konference. Nějaký další Klaus, který by ji navrhl, se jistě najde.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!