Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Je jaro, čas hnoje. Po Babišovi je potřeba důkladně vykydat

Trestně stíhaný estébák vyjel s prvním jarním deštíkem do politických polí s novou fůrou starého hnoje, který za svých osm let politické kariéry už na kdekoho vyházel. Potřebuje se amnestovat či jinak od sebe odvrátit hrozící rozsudky a věří, že dobře pohnojená pole mu tu kýženou ochranu přinesou. Vydržet do volby prezidenta, vyhrát a pak konečně udělat za svými hospodářskými a politickými skandály pořádnou prezidentskou tečku.

Kompas ke Kremlu

Bylo by to významné vítězství. Kompas v zemi by se zas otočil ke Kremlu. Je to jediný azimut, jenž by Babišovi zaručil další existenci v politice. Pokud vývoj v republice bude pokračovat dál směrem, který nabral po posledních volbách, neskončí Babiš na Hradě, nýbrž s nejvyšší možnou pravděpodobností v kriminále. Ne ale proto, že by se mu nějací noví páni mstili či mu záviděli, kolik miliard mu pobyt v politice vynesl, nýbrž proto, že by zákon začal konečně platit, jak sám Babiš rád říká, padni komu padni.

Nikdo soudný nemůže věřit, že sedmileté vyšetřování se naplnilo odklady, vrácenými spisy, spánkem v zásuvkách, novými znalci či dalšími triky samo od sebe. Obyčejný smrtelník by už dávno měl za sebou nejméně dva až tři první rozsudky. A obyčejným smrtelníkem je dnes i ing. Babiš. Dá se očekávat, že orgány činné v oboru Babiš a spol. svůj pohyb zrychlí, i když zatím se to tak nejeví.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!