Václav Klaus

Václav Klaus Zdroj: Petr Topič / Mafra / Profimedia

Západní akné na exprezidentově tváři: Klausem jsem se rozloučil

Václava Klause evidentně postihl syndrom selhání imunity vůči patogenům ohrožujícím svobodné lidské společenství. Svědčí o tom jeho přiznání, že se ho víc dotýkaly projevy společenské akné, jako jsou kulturněpolitické války na Západě, než lidskou svobodu ohrožující infekce šířící se z putinovského Ruska.

„Nás se ale od pádu komunismu až do letošního 24. února nic, co by způsobili Rusové, přímo nedotýkalo. Mě se strašlivě dotýkaly nesmyslnosti Západu, kulturněpolitické, ekonomické, greendealové, ale nic putinovského. Ale teď nastala první chvíle, kdy něco, co udělalo Rusko, pro nás bude mít naprosto nešťastný a zásadně negativní efekt. Čili mé předchozí odmítání protiruské a protiputinovské propagandy spočívalo vždy v něčem jiném a teď to takto zneužívat je hloupé,“ odpověděl Václav Klaus na otázku LN, co říká tomu, že se mu vyčítá podpora Putina.

V tu chvíli jsem se s Václavem Klausem myšlenkové rozloučil. Stejně jako kdysi s medvídkem z dětství, který zbytečně zabíral na pracovním stole místo knihám.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!