Joe Rogan

Joe Rogan Zdroj: Profimedia.cz

Nejmocnější tazatel světa: Joe Rogan zažil bídu a domácí násilí. Se sportem a vtipem se vypracoval až na vrchol

Ze stavebního dělníka stand-up komikem, z komika taekwondo šampiónem, ze šampióna hercem, z herce komentátorem UFC a pak moderátorem show Fear Factor. To je cesta, která vede k tomu, abyste se stali slovy Jordana Petersona „nejmocnějším tazatelem všech dob“.

Pokud nemluvíte anglicky, je možné, že jste o něm nikdy neslyšeli. Pokud anglicky mluvíte a nikdy jste o něm neslyšeli, pak žijete v unikátní bublině. Joea Rogana zná celý svět. Aktuálně má každá epizoda jeho podcastu na Spotify v průměru 11 miliónů diváků.

Příběh aktuálně nejposlouchanějšího podcastera začal v americkém New Jersey v roce 1967. Z prvních let života si vybavuje jen záblesky domácího násilí, které činil jeho otec, povoláním policista. O jeho matce se neví prakticky nic, ale spekuluje se, že malého Josepha porodila, když jí bylo kolem 14 let.

Hlava nehlava

„Všechny mé vnitřní rány jsou od mého biologického otce, než mi bylo sedm. Byl to blázen, byl psychotický. Řezal moji mámu hlava nehlava…,“ vypráví Joe v jednom ze svých podcastů hostu Arimu Shaffirovi. Právě mnohahodinové, volné rozhovory se slavnými osobnostmi všech různých profesí jsou to, čím se proslavil. Natočil jich už 1700 a jen v nich se můžeme útržek po útržku dozvědět o jeho životě více.

Rodiče se rozvedli, když mu bylo pět, a dva roky poté byl s otcem v kontaktu naposledy. S matkou se pak přestěhovali do San Franciska. Na střední škole se začal věnovat sportu. Nejprve hrál baseball, poté začal s bojovým uměním taekwondo. V devatenácti letech se v tomto sportu stal US Open šampiónem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!