Andrej Babiš mladší a Andrej Babiš starší

Andrej Babiš mladší a Andrej Babiš starší Zdroj: Facebook.com; ČTK

Omluvy a revolta Babiše juniora

Několik let trvající soudní spor mezi Miroslavem Kalouskem a Andrejem Babišem dostal pikantní osobní rozměr. Kalousek požaduje po šéfovi hnutí ANO omluvu za lživá nařčení, zatím neúspěšně. Do této pře vstoupil Andrej Babiš junior, jenž se v poslední době vůči svému otci velice otevřeně vymezuje.

Babiš ve sněmovně obvinil šéfa klubu TOP 09 z odpovědnosti za „zabití lidí“. Kalousek se brání a Okresní soud pro Prahu-západ původně rozhodl v jeho prospěch. Nařídil Babišovi veřejnou omluvu, ale odvolací senát rozsudek zvrátil z důvodu ochrany svobody projevu. Verdikt dosud není pravomocný.

Následně se odehrálo pozoruhodné intermezzo. Ozval se Andrej Babiš junior, který přijel ze Švýcarska pomáhat lidem postiženým tornádem na jižní Moravě. „Rozhodl jsem se, že se omluvím panu Miroslavu Kalouskovi za neslušné výrazy ­Andreje Babiše, že je ‚ožrala a zloděj zlodějská‘, který ‚zabil lidi cez padáky‘. Pane Kalousku, omlouvám se Vám a zvu Vás na pivo,“ napsal na Twitter. Kalousek jeho pozvání přijal, ale uvedl, že se omlouvat nemusí, jelikož „nevěří, že jsme zatíženi hříchy svých otců“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!