Video placeholde
Snad Seznam Zprávy pochopí neudržitelnost svých dosavadních tvrzení a zveřejní přímý důkaz, že Jan Hamáček je vlastizrádce. Na snímku Janek Kroupa.
Nakolik se čeští politici a česká média jen ženou za šípem, který vystřelili určití lidé s určitým záměrem?
3
Fotogalerie

Všechno je vzhůru nohama: Jan Hamáček není vlastizrádce, ale zapletl se do složité hry, která byla nad jeho síly

Covid ustupuje a protiepidemická opatření se zmírňují. Do toho je česká politika zmítána informacemi o ruském terorismu a vlastizradě ministra vnitra a předsedy vládní strany Jana Hamáčka. Nacházíme se v nejtěžší diplomatické krizi s Ruskem za posledních padesát let a současně si oslabujeme národní pozici zuřivými boji mezi sebou. Střílí se tu skutečně ostrými náboji, nebo jsme objekty her tajných služeb a ambiciózních novinářů?

Pro soudce je nejhorší obvinění, že jeho rozhodnutí bylo motivováno korupcí. Pro politika je stejně smrtelné označení, že se dopustil ve spolupráci s cizí mocí vlasti­zrady.

V moderní české historii je symbolem vlastizrady tzv. zvací dopis, jímž část stalinisticky orientovaných komunistů vyzvala Sovětskou armádu k intervenci v zemi, kde probíhala politická obleva. Okupace v srpnu 1968 a jména jako Biľak, Šalgovič, Lenárt nebo Kapek zůstanou navždy zapsána jako symboly vlastizrady. Máme věřit, že se k nim zařadil i Jan Hamáček?

Jenom šílenec

Někdy kolem 7. dubna 2021 se ministr vnitra Hamáček a pravděpodobně další vrcholní ústavní činitelé dozvěděli od BIS a policistů z NCOZ, že za výbuchy ve Vrběticích stojí ruská vojenská služba GRU. Ve stejnou dobu se Jan Hamáček dozvěděl, že tyto informace mají také jedny české noviny. O pár dní později jsou na tajném zasedání bezpečnostního výboru seznámeni s informacemi i prověření poslanci, včetně těch opozičních.

Jenom šílenec by si v této situaci mohl myslet, že aféra s výbuchem dvou muničáků ve Vrběticích se dá ututlat nebo diplomaticky směnit za cokoli. Můžeme mít na Jana Hamáčka jakýkoli názor, ale na parlamentní i vládní úrovni dělá zahraniční politiku patnáct let a v dnešní terminologii „ví, kudy běží zajíc“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!