Roman Prymula od Jana Ignáce Říhy

Roman Prymula od Jana Ignáce Říhy Zdroj: Jan Ignác Říha

Ministr těsně míjí svého řidiče…
…a s tváří neohroženě odkrytou…
…nastupuje do limuzíny.
22. 10. 2020 0:50 hod. Praha-Vyšehrad: Z podniku se vynoří i Faltýnek.
Shlukování lidí je nebezpečným trendem, varuje Prymula a zhrozil se nad víkendovou party
10
Fotogalerie

Výbuch plukovníka Prymuly: Porušuje zákazy, které sám vydává. Je směšný a nedůvěryhodný

Zatímco po „hodném“ exministrovi zdravotnictví Adamu Vojtěchovi stékala kritika jako po rozplizlém želé, jeho nástupce Roman Prymula se pasoval do rázného a energického chlapíka. Když chce ale někdo od všech občanů, aby dodržovali pravidla v nouzovém stavu, sám by měl jít příkladem. Ovšem Prymula si zašel na noční návštěvu zavřené restaurace (sic!) a porušil i pravidla nošení roušek. To nejde nijak obhájit. Měl by ihned odstoupit, protože je to mimořádně špatný příklad pro ostatní.

Deník Blesk nachytal ministra zdravotnictví, jak před půlnocí na čtvrtek vycházel z restaurace na pražském Vyšehradě, která v tu chvíli měla být zavřená. Navíc Prymula se venku vedle svého řidiče pohyboval bez roušky, což bylo dalším porušením jeho vlastního vládního nařízení. K tomu není co dodat. To, že zde byl na schůzce s dalším českým politickým výtečníkem, předsedou poslanců Babišova hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem, navíc ukazuje na mafiánský způsob jejich komunikace.

Ať od této chvíle řekne Roman Prymula cokoli, nikdo mu už věřit nebude. Stal se směšným a nedůvěryhodným. Měl by rezignovat a věnovat se už jenom konzultacím s Milošem Zemanem. Je oblíbencem prezidenta, který se ukrývá už od března v Lánech a neustále z tohoto zámku nabádá občany k dodržování vyhlášených pravidel. Teď by měl v logice věci okamžitě „sundat“ svého Prymulu.

Nemá smysl podrobně zkoumat, co vlastně Prymula a Faltýnek řešili. Je to úplně jedno. Pravidla a nařízení totiž platí pro všechny. Nikdo nemá mít výjimky, protože jinak to společně v případě koronaviru nezvládneme.

Je nepochopitelné a bizarní, že Prymula se chová tak drze a udělá takovou hloupost právě za nouzového stavu. Je to vůči všem občanům nemorální. S takovou mentální výbavou by měl z politiky zmizet. Ihned!

Premiér Andrej Babiš nedávno tvrdil, že Prymulu si vybral z toho důvodu, aby v těžké situaci, které země čelí v souvislosti s koronavirovou pandemií, vylepšil zpackanou komunikaci vlády. Ministr to pojal po svém – směje se lidem do tváře a lže.

Chaotické a nedůvěryhodné jednání vlády, které vidíme už od začátku března, tak dostupuje v osobě Romana Prymuly vrcholu. Je to nebezpečné chování, na které můžeme doplatit všichni. A Prymulův šéf se jmenuje Babiš. Andrej Babiš. I jeho dny by měly být brzy sečteny.