31. 9. 2019: "Právě se chystám na jízdu tankem s našimi úžasnými vojáky."

31. 9. 2019: "Právě se chystám na jízdu tankem s našimi úžasnými vojáky." Zdroj: Instagram Aleny Schillerové

10.5.2020 Snímek s pávem nejprve vyvolal podezření, že jde o montáž. Následně přitáhl pozornost k Schillerové Instagramu.
29.8.2019: "Hasičskou techniku jsme měla možnost vyzkoušet osobně."
14.11.2019 Není trouba jako trouba.
5.2.2020 Na návštěvě v porodnici v Podolí.
27.2.2020: "Vyzkoušela jsem si i zvukovou střelbu pro nevidomé. Zajímavý zážitek ."
10
Fotogalerie

…a tu s pávem znáte? TOP 10 fotek, jak jste (ne)chtěli vidět ministryni financí Schillerovou

Zapomeňte na přísnou strážkyni státní kasy, která má kvůli pověstnému „zaklekávání“ na firmy přezdívku Klekánice. Když vstoupíte do instagramového světa místopředsedkyně vlády Aleny Schillerové, narazíte jednou na rozverného diblíka ve žluté přilbě, podruhé na mateřsky rozněžnělou ženu nad dětskou postýlkou. Bizarní fotka s pávem, kterou politička z Babišova hnutí ANO zveřejnila tento týden, je jen jedním z více než tisíce snímků. Co vypovídají o duši jedné z nejvlivnějších žen u nás?

Interpretovat duševní pochody kohokoliv podle toho, jak se prezentuje na sociálních sítích, by bylo ošidné. Už proto, že u političky může jít jen o promyšlenou strategii jejího PR týmu. Sama Schillerová nicméně opakovaně řekla, že si své účty na sítích spravuje vesměs osobně. „Mě to baví. Večer přijdu domů, pak si lehnu do postele a vezmu telefon. Pro mě je důležitá zpětná vazba, takže odpovídám na dotazy lidí. Píší mi, co si o mně myslí, nebo kritizují, co jsem měla na sobě a jaký jsem měla účes,“ vysvětlila už dříve.

Ať je to jakkoliv, stojí Schillerové Instagram za prohlédnutí. Vybrat z posledních dvanácti měsíců 10 snímků, které jsou z různých důvodů nej, není snadné. Nejstrojenější, nejbizarnější, nejkomičtější, největší klišé… Obrázek si může udělat každý sám.

Navzdory výše vyjádřenému vědomí toho, že výklad osobnosti dle sociálních sítí může být z mnoha důvodů zavádějící, připomeňme si na závěr alespoň jednu z teorií. Tým vědců z Nottingham Trent University hledal odpověď na otázku, co o člověku vypovídá, pokud na sítích zveřejňuje velké množství vlastních fotek.

Zde je dílčí závěr, jak ho formuloval jeden z autorů výzkumu, profesor Janarthanan Balakrishnan: „Typicky trpí touto poruchou lidé, kteří nejsou sami se sebou spokojení a snaží se zapadnout. Mohou při tom vykazovat chování, které se podobá dalším obsesivním poruchám.“

Paní ministryni přejeme do budoucna vždy přirozený úsměv a mnoho dalších zajímavých fotek.