Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Karel Steigerwald: Otevřený dopis Andrejovi Babišovi

Čau, Andreji, tak jste se rozhodl. Všechny jste urazil. Některé víckrát. Couvnout už není kam. A tak se republika pustí do války s EU. Máme naději na vítězství? Rozmetáte pak tu partu? Co bude s dotacemi EU, které potřebujete? A co když nevyhrajeme? A proč hned republika, když problém máte Vy?

To jsou otázky, na něž dlužíte odpověď. Pobouřily Vás nuly z Bruselu, které čenichaly po Praze, jak nakládáte s penězi, jež Vám EU dala. Když Vám je jednou dala, nemá už do toho strkat nos, říkáte. Ale vyhlásit hned válku EU, to je dost silný tabák. Culíte se, jako byste měl tajnou zbraň, ale nemáte. Saddám se také culil, tajnou zbraň neměl a vlezl pak sám do kanálu. Jste statečný jako husiti. Ti se také postavili proti celé Evropě. Ale přijímali jen pod obojí, kdežto Vy berete všechno. Dal jste si velký cíl. Zlikvidovat EU, ale zachovat její dotace.

Zatím bojujete jen slovy. Pokud Vaše teorie o zrádcích, spiklencích a blbcích, kteří ničemu nerozumějí, nepodpoříte silou, EU neporazíte. Slova nestačí. Sám Stalin, kdys Váš vzor, ptal se: Kolik má papež divizí? Těmi musíte Brusel obsadit a provést tam řadu odhalení, zatčení a odsouzení předáků, kteří to spiknutí proti Vám vedou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!