nahoru

Souboj s humrem: Pojďme tenhle náročný rok zakončit ve velkém stylu a lehce dekadentně

Darina Křivánková 31. prosince 2021 • 10:00
V restauraci Hliněná bašta si vyberete v akváriu humra a na stole vám pak přistane tohle
V restauraci Hliněná bašta si vyberete v akváriu humra a na stole vám pak přistane tohle
• foto: 
Darina Křivánková

Bylo to těžké a nejspíš to ještě nebylo úplně všechno. Konec roku, který nám dal zabrat, si zaslouží velkorysou gastronomickou rozlučku. Zvlášť když je jasné, že je před námi další výzva, která opět nebude jednoduchá. Někdy je zkrátka třeba udělat něco na první pohled nesmyslného, například připravit humra! Dodá vám to královský pocit.

Vždycky jsem to chtěla vyzkoušet, ale z mnoha důvodů se to podařilo až nedávno v průhonické restauraci Hliněná bašta. V akváriu jsem si vybrala humra, za 30 minut už byl na stole a celý nádherně rudý. Zatímco ve vodě se válel poměrně líně, po vytažení z akvária ­začal mávat klepety a ocasem. Byla jsem poučena, že je to dobře, humr by neměl působit zvadle, čilé zvíře dává najevo, že je zdravé a v dobré kondici. Na to pamatujte, až si ho půjdete ­koupit. Pravidelné zásilky humrů amerických mají třeba v Makru, dostanou se sem do 48 hodin po odlovu.

Premium

Přečtěte si článek s předplatným Premium Plus

Získejte neomezený přístup na devět různých služeb včetně Reflex.cz




Diskuse ke článku
Diskuze se zobrazují pouze uživatelům, kteří jsou přihlášeni na Facebooku a odsouhlasili cookies. Pokud pod články nevidíte diskuze, zkontrolujte prosím toto nastavení.