Video placeholde

Foot fetish měl spisovatel Scott Fitzgerald i filozof Filostratos, úchylka na nohy je stará jako lidstvo samo

Mužům se obecně líbí ženské nohy, to je stará známá věc. Ostatně proto existují rozparky na šatech. Kdyby se mužům nohy nelíbily, všechny šaty by byly od pasu široké a měly by kapsy. Spousta žen by to považovala za ideální svět. Nicméně máme i muže, kterým se líbí jedna konkrétní část nohou, a to od kotníků dolů. Možná jste na internetu (či v ložnici) už na foot fetiš narazili… ale nemyslete si, že je to nějaká novinka.

V dnešní epizodě našeho podcastu Hodina dějepichu, kde se bavíme o těch nejšťavnatějších částech historie, probereme foot fetish a jeho historické kořeny. Přes staroegyptské rytiny a dopisy řeckých filozofů po středověké písně bardů. Zjistíme, co je to „prstní výstřih“, proč je sexy nemít srostlé prsty na nohou, a zmíníme dokonce jednoho veleslavného spisovatele. 

Hlavně se ale pobavíme o tom, odkud se vůbec foot fetiš bere. Jestli je to prostě jen další z dlouhé řady lidských úchylek nebo jestli má nějaký evoluční význam. V jaké části mozku se takové choutky rodí… a co na to Sigmund Freud. Zkrátka nabušená epizoda Hodiny dějepichu. Máte se na co těšit, tak poslouchejte.