Co dělají s jídlem jinde aneb Lyžování na melounech či pomerančová bitva. Podívejte se na bizarní akce ze světa | Reflex.cz
nahoru

Co dělají s jídlem jinde aneb Lyžování na melounech či pomerančová bitva. Podívejte se na bizarní akce ze světa

Dominik Patzner10. dubna 2019 • 10:33
Co dělají s jídlem jinde aneb Lyžování na melounech či pomerančová bitva. Podívejte se na bizarní akce ze světa
foto: Wildfoods Festival

Jestli se vám zdá české zacházení s potravinami poněkud nudné a rádi byste se někam podívali, můžete zvážit účast na jedné z bizarních akcí, kde se s jídlem dějí různé věci. Ačkoliv mohou lyžování na melounech nebo pomerančová bitva působit zvláštně, svou tradici udržují už dlouhá léta a lákají místní i turisty.

Případy se různí – někde jde o tradiční svátky oslavující dávná božstva, jinde zase o zábavu, která na první pohled vypadá jako zhýralé plýtvání jídlem. Jídlo je součástí kultury, v níž žijeme, a proto občas dochází k nedorozumění, když máme vyzkoušet něco jiného. Vinu na tom nese odlišný historický vývoj, který jde ruku v ruce s tím, jak se od sebe stravovací návyky liší i rámci jedné země.

 

Někdy je však myšlenka stejná a rozdíl je pouze v použitých surovinách. Vařená ovčí hlava v rosolu se nápadně podobá naší tlačence a u řezníka byste možná na pár momentů zaváhali. A jakkoliv se může modřina od vrženého rajčete vybarvit, s trochou nadsázky se dá srovnat s břichabolem způsobeným na soutěži v pojídání typicky českých ovocných knedlíků.

Výběr toho, co se s jídlem může stát, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Tohle je domácí jídlo aneb Kolik z toho, co sníte, také sami uvaříte?
Darina Křivánková 5. dubna 2019 • 14:57

Tohle je domácí jídlo aneb Kolik z toho, co sníte, také sami uvaříte?

Fotograf vyvezl z KLDR snímky, po jejichž zveřejnění mu byl navždy zakázán vstup do země

Dominik Patzner




Diskuse ke článku

 

Kurzy měn
25,680
23,050
29,730
Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější