Prostitutky fotil i mimo vykřičený dům

Prostitutky fotil i mimo vykřičený dům Zdroj: Monsieur X

Prostitutky fotil i mimo vykřičený dům
Muž fotil prostitutky, které si sám zaplatil
Muž fotil prostitutky, které si sám zaplatil
Muž fotil prostitutky, které si sám zaplatil
Muž fotil prostitutky, které si sám zaplatil
8
Fotogalerie

Zákazník fotil prostitutky Paříže 30. let, které si sám zaplatil. Erotické snímky jsou intimní i zábavné

Alexandre Dupoy je něco jako nadšenec pro erotično, sex a historii sexuality – jak se vyvíjelo zobrazování žen a mužů v intimních pózách, jak se měnila či vyvíjela estetika prostitutek, jak vypadaly erotické plakáty. Ze své vášně dokonce vytvořil i obchod, v němž najdete mnoho unikátů – mimo jiné sbírku unikátních fotografií prostitutek, které fotil sám zákazník.

Jednoho dne se prý Dupoyovi splnil něco jako sběratelský sen. Přijel za ním dobře vypadající gentleman, že prý má pro něj cosi speciálního. Ze svého luxusního auta pak vytáhl několik krabic černobílých fotografií, na první pohled bezchybně technicky vytvořených, kde se v různých pózách a na různých místech objevovaly napůl svlečené či zcela nahé ženy. Když se zvědavý Dupoy zeptal na autora fotografií, neznámý elegán uvedl, že je všechny fotil on v jediném vykřičeném domě v Paříži, a že mu je klidně nabídne do jeho unikátního krámku. Pod jednou podmínkou: že zůstane v anonymitě.

A tak jsou všechny snímky od autora Monsieur X, jehož příběh byl zřejmě stejně dvojbarevný, jako jsou jeho snímky. Po více než 4 desetiletích se Dupoy rozhodl vytvořit knihu erotických fotografií, do nichž zařadil také tyto snímky z Rue Pigalle. A ani tehdy autora neprozradil – i v této publikaci je napsáno pouze Monsieur X. Na výběr snímků pana Neznámého se můžete podívat v galerii.