Ivanka Trump

Ivanka Trump Zdroj: archív

Ivanka Trump
Ivanka Trump
Ivanka Trump
Ivanka Trump
Ivanka Trump
20
Fotogalerie

Ivanka Trumpová, sexy symbol z obálek časopisů. Co s tím ale bude teď, když média jejího otce nenávidí?

Ivanka Trumpová (35), dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho první manželky Ivany (ta se narodila ve Zlíně), byla dvacet let ikonou módních, ženských, designových i ekonomických časopisů. Několikrát za rok se objevovala na obálkách významných tiskovin, často vystupovala v televizi, hovořila do novin. Je s tím teď konec? Doplatí Ivanka na nepříliš dobrou pověst svého otce?

Vlivný web Politico se ve svém rozsáhlém textu zabývá tím, že s Ivankou si v mnoha médiích teď podle všeho neví rady. Je sice nadále pro všechny velmi atraktivní (a to nejenom pro svůj vzhled), ale současně velmi pevně stojí po boku svého otce, ke kterému ji poutá zjevně mimořádně silný vztah, který se projevoval už v minulosti.

Ivanka byla viceprezidentkou Trump Organization a podle všeho byla podnikatelsky velmi schopná. Prezentuje se navíc celá léta jako pečlivá matka svých tří dětí i vzorná manželka svého muže Jareda Kushnera (ten se stal poradcem v Bílém domě). Žádné větší skandály o ní nebyly zveřejněny.

Přesto má v poslední době Ivanka Trumpová velký problém – tím je nepřátelský vztah jejího otce k médiím a jeho nesmírně vyhraněné názory. Dcera na to doplácí, některé společnosti s ní zrušily v posledních týdnech a měsících spolupráci při prodeji její značky oblečení, bytových a designových doplňků a kosmetiky.

Nepomáhá nic. Ani to, že právě Ivanka brousí tvrdé hrany mezi ekology a prezidentem Trumpem nebo že obhajuje práva žen a sexuálních menšin. Nepomáhá ani to, že má titul bakalářky ekonomie nebo že plynně hovoří francouzsky.

Vyčítáno je dnes Ivance mnoho věcí. Podle některých médií to, že prý nikdy nepoznala „normální život“, protože vyrostla v rodině miliardáře a vždy se stýkala jen s úspěšnými lidmi. Mezi její přítelkyně patří například dědička hotelového řetězce a kontroverzní celebrita Paris Hilton, Chelsea Clinton (dcera bývalého prezidentského páru) nebo dcera někdejšího starosty New Yorku Georgina Bloomberg. Někdy je napadána také antisemity, protože kvůli manželovi v roce 2009 konvertovala k judaismu.

Ivanka přitom sehrála významnou roli loni v prezidentské kampani. Nejenom že často vystupovala na různých mítincích, ale je jedním z mála lidí, na které její otec skutečně dá. Dokud se Melania Trumpová se synem Barronem nepřestěhují v létě do Bílého domu, plní také zatím roli takzvané „první dcery“. Doprovází otce na společenské akce, a dokonce i na významná politická jednání.

Zda se ale bude Ivanka i nadále v takové frekvenci objevovat na obálkách časopisů (poprvé se tak stalo už v roce 1997, kdy byla jako patnáctiletá na titulní straně magazínu Seventeen), to je velká otázka. Podle webu Politico jí to mohou média „spočítat“ i za jejího otce.