Aston Martin DB10

Aston Martin DB10 Zdroj: EPA / Facundo Arrizabalaga

Fotografie dne: Pro novou bondovku Spectre vyrobí speciální Aston Martin. Nikdy ho nikde nekoupíte

Producenti připravované další bondovky Spectre představili i auto, jež vstoupí do filmové historie. Ve voze bude ve snímku jezdit pouze slavný agent 007, kterého hraje Daniel Craig. Překvapivé není, že se opět jedná o naprosto luxusní Aston Martin, protože s těmito auty se „jezdí“ v bondovkách už od roku 1960.

Tentokráte se vůz jmenuje Aston Martin „DB10“. Vyrobeno jich bude jen deset speciálně pro potřeby filmařů, ale nikde se nikdy nebudou prodávat. Na podobě auta se podílel i režisér Sam Mendes, který se prý potřeboval ujistit, zda se vůz hodí pro potřeby jeho filmu. Samotná firma nechce sdělit podrobnosti o parametrech auta, ale tvrdí, že je to výrobek, který se „dívá do budoucnosti“.

Poprvé se Aston Martin objevil v bondovce Goldfinger, ve které Sean Connery řídil kultovní „DB5“. Tento vůz se pak objevil i v několika dalších filmech o agentovi 007.

Film Spectre bude mít premiéru v říjnu příštího roku a má se natáčet v Londýně, Mexiku, Římě, marockém Tangeru a v rakouském Söldenu, jehož svahy často navštěvují i Češi. Z toho se odvozuje, že Bond se vrátí i na sjezdovky.