Fan Bingbing (32). V současnosti zřejmě nejpopulárnější čínská herečka, hrála i ve známém filmu Iron Man 3 (ale jen v čínské verzi).

Fan Bingbing (32). V současnosti zřejmě nejpopulárnější čínská herečka, hrála i ve známém filmu Iron Man 3 (ale jen v čínské verzi). Zdroj: archiv

Čang Jü-čchi (27). Začala hrát už v patnácti letech. Původně získala popularita v akčních filmech, pak se prosadila i jako modelka.
Du Juan (31). Pochází z největšího čínského města, Šnghaje. Byla to první čínská supermodelka, která se prosadila na nejvyšší úrovni ve světě. Jako vůbec první Asiatka byla na titulní straně časopisu Vogue Paris.
Gaile Lok (33). Narodila se v bývalé portugalské kolonii Macau, která dnes patří Číně. Otec byl Číňan a matka Vietnamka, studovala v USA, pracuje hlavně v Hongkongu. Proslavila se zejména jako modelka.
Lynn Hung (33). Vlastním jménem Siung Taj-lin, narodila se v komunistické Číně, ale od roku 2006 působí hlavně v Hongkongu.
Lin Čch'-ling (39). Narozená na Tchaj-wanu, místní média ji přezdívají „první tvář země“. patří mezi vůbec nejlépe placené herečky a modelky čínského původu na světě.
10
Fotogalerie

Jsou neokoukané, krásné a sexy = čínské herečky a modelky dobývají svět

Celá desetiletí „okupovaly“ svět modelingu, filmu a reklamy modelky a herečky ze Západu. Po pádu komunismu se pak otevřel svět pro mladé dámy z Východu, včetně mnoha Češek. V posledních letech se ale stále více prosazují i modelky a herečky z Číny. Často jsou neokoukané a nabízejí „jinou“ krásu. Ostatně podívejte se na deset z nich.