Video placeholde
Na Hafeze je upřená velká pozornost, protože by mohl být dalším vůdcem Sýrie a pokračovat v otcových šlépějích.
Bašár al-Asad má tři děti. Dva syny a jednu dceru.
Bašár al-Asad má tři děti. Dva syny a jednu dceru.
Bašár al-Asad má tři děti. Dva syny a jednu dceru.
Bašár al-Asad má tři děti. Dva syny a jednu dceru.
30
Fotogalerie

Sankce pro nejstaršího syna diktátora Asada: Zákaz vstupu do USA, žádné studium nebo práce

Nejstarší syn syrského diktátora Bašára Asada Hafíz je plnoletý a čím dál tím víc pociťuje zájem, který se jeho směrem ubírá. Za válečné zločiny svého otce ale platí daň, USA na něj uvalily sankce. Hafíz se ale podle svých slov vnímá jako obyčejný kluk z normální rodiny.

Hafíz Asad se narodil Bašaru Asadovi a jeho ženě Asmě před 20 lety. tento mladík vždy vynikal v matematice a účastnil se několika matematických olympiád v zahraničí. Kvůli zločinům svého otce ale může zapomenout na studium na vyhlášených západních univerzitách. USA na něj totiž uvalily sankce, které mu zakazují studium na amerických školách a práci v amerických firmách, nesmí ve Spojených státech vlastnit žádný majetek a ani se pohybovat na jejich území. To vše hlavně kvůli tomu, aby nepomáhal své rodině převádět jejich peníze do zahraničí.

Hafíz přitom není jediný z rodiny, který doplácí na činy svého otce. Sankce byly uvaleny i na jeho matku Asmu. Hafíz si z toho ale zřejmě nic moc nedělá. Dál žije prominentním životem a hlásá do světa, že je kluk z normální rodiny, zatímco jeho otec nařizuje vyvražďování mužů, žen a dětí v jeho vlastní zemi.