Magdalena dostala od soudu jen 50 let

Magdalena dostala od soudu jen 50 let Zdroj: Mall.tv

Bratr byl Magdaleně pravou rukou
Bratři Hernandezové sektu založili
Ve vesnici žilo jen pár desítek lidí, byli chudí a nevzdělaní
V sektě Magdalenu představili jako bohyni
Magdalena se už jako dítě živila prostitucí
11
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Magdalena si myslela, že je bohyně. Oběti umučila k smrti a pak pila jejich krev

Mexiko je až překvapivě plodnou kolébkou sériových vražedkyň. Magdalena Solis, známá jako Krvavá kněžka, je ovšem speciální případ. Jako vůdkyně kultu má na svědomí až patnáct obětí, její činy ale byly sexuálně motivované a její „práce“ byla vysoce organizovaná. Vraždění si užívala a dokonce pila krev svých obětí.

Magdalena se narodila na severozápadě Mexika do velice chudé a nefunkční rodiny. Už coby dítě pracovala jako prostitutka spolu s bratrem, který jí dělal pasáka. Už kolem 15. roku věku se přidala do sekty bratrů Hernandézových, kteří se v jedné nevzdělané vesnici prohlásili za kněží bohů Inků. Lidem slibovali poklady ukryté v jeskyních, sami od nich ale vybírali jejich úspory. Když začali jejich věřící být podezřívaví, našli si bratři pomocníky v Magdaleně a jejím bratrovi.

Magdalenu představili jako převtělení incké bohyně a pomocí kouřových triků si opět naklonili veřejnost. Jenže u Magdaleny se projevila silná náboženská psychóza - lži o bohyni uvěřila! Vyvinulo se u ní megalomanství a celá řada sexuálních úchylek včetně pedofílie, sadomasochismu a touhy po pití lidské krve. Nakonec začala šílenou sektu vést sama.

Tou dobou už chtěli kult dva členové kvůli sexuální šikaně opustit. Aby se tajemství otřesných činů nedostalo na veřejnost, dvojici utýrali k smrti jako obětiny bohům. V Magdaleně jako by to probudilo lačnost po krvi a brutalitě. Začala vyžadovat lidské oběti a vymyslela speciální „rituál krve“ - oběť brutálně zbili, spálili, pořezali a znetvořili ostatní členové a pak ji nechali vykrvácet. Krev smíchali v poháru s kuřecí krví a drogami a koktejl dali vypít Magdaleně a pak i dalším členům sekty. Na konci rituálu oběti vytrhli srdce z těla.

Krvavé řádění posedlé ženy trvalo šest týdnů. Objevil je 14letý chlapec z blízké vesnice, kterého přilákaly zvuky a světlo z jeskyně, kde sekta zrovna prováděla svůj rituál. Vyděšený utíkal 25 kilometrů k nejbližší policejní stanici. Policisté se mu jen vysmáli, nakonec ale přecijen jeden na místo zajel. Už ho nikdy nikdo neviděl...

Poté policie začala případ brát vážně a skupinu se jim nakonec podařilo objevit. Při zatýkání mnoho členů postříleli - Magdalenu ale zatkli živou. Za vraždu policisty a chlapce, který vše nahlásil (obě těla se našla v jeskyních sekty) dostala Magdalena od soudu 50 let. Na místě bylo ovšem nalezeno mnohem více těl, ale vraždy jí nemohli dokázat. Není zcela jsné, co se s Magdalénou dál stalo - pokud si svůj trest odseděla, je od roku 2013 na svobodě. Podle některých zdrojů ale zemřela ve vězení.