V tomto domě měla Winnie své kamarádky zastřelit
Případ vzbudil velký zájem médií
Agnes měla také mít aférku s jejím milovaným Halloranem, a tak ji zastřelila. Hedviga se k místu činu připletla omylem.
Agnes měla také mít aférku s jejím milovaným Halloranem, a tak ji zastřelila. Hedviga se k místu činu připletla omylem.
V záhadném dopise doznala, že nevraždila v pomatení smyslů, ale ze žárlivosti.
27
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Do Hollywoodu přijela s rozřezanými kamarádkami v kufru. Místo na šibenici skončila v blázinci

Mrtvoly ukryté v cestovních zavazadlech nejsou pro kriminalisty asi příliš častým objevem, rozhodně se ale tento způsob, jak se těla zbavit, nelimituje na českou záhadnou vraždu Otýlie Vranské. Například Winnie Ruth Judd z americké Arizony si s naditými kufry vyrazila až do Hollywoodu. Prozradila ji ale krev, která ze zavazadla kapala. Uvnitř byly rozřezané její dvě nejlepší kamarádky. Proč se k zoufalému činu Winnie uchýlila? To je dodnes velkou záhadou.

Winnie si už v sedmnácti letech vzala veterána první světové války Dr. Williama C. Judda. William byl kvůli zraněním z války závislý na heroinu a nebyl schopen si udržet stálou práci. Manželé se často stěhovali a měli nestálý příjem. Celé manželství sotva drželo pohromadě, patrně i kvůli tomu, že Winnie nemohla mít děti a sama trpěla celou řadou zdravotních problémů.

Časem se Winnie s Williamem rozešli, ale zůstali v kontaktu a byli nadále právoplatně sezdáni. Winnie začala pracovat pro bohatého podnikatele jako chůva a soukromá učitelka. Zde se seznámila s ženatým Johnem Halloranem, se kterým si brzy začala románek. Tou dobou se také seznámila s Agnes Annou LeRoi a Hedvigou Samuelson. Ze tří mladých žen se staly největší kamarádky, které spolu často trávily večery.

Při jednom takovém dívčím dýchánku ale došlo k tragédii. Winnie obě kamarádky údajně po hádce zastřelila, těla rozřezala a nacpala je do kufrů. S nimi odjela vlakem do Los Angeles. Když jí se zavazadly chtěl pomoci poslíček, všiml si, že z kufru odkapává krev. Winnie vzala nohy na ramena, ale policie ji po čtyřech dnech dopadla.

Winnie putovala do vazby a velice rychle i před soud - za vraždu jí hrozil provaz. Místo toho ale skončila v blázinci - prý nebyla psychicky zdráva a v době vražd nebyla při smyslech. Winnie z ústavu během 30 let šestkrát utekla, naposledy byla na svobodě dokonce šest let! Po dopadení ji v krátkém čase z blázince už nadobro propustili. Winnie zemřela v roce 1998 ve věku 93 let.

O pár let později se ale objevil tajný dopis, který měla napsat svému právníkovi. V něm doznala, že nevraždila v pomatení smyslů, ale ze žárlivosti. Agnes totiž měla také mít aférku s jejím milovaným Halloranem, a tak ji zastřelila. Hedviga se k místu činu připletla omylem. Zda byl dopis pravý, či zda ho Winnie nenapsala jako vážně psychicky nemocná žena, se už nikdy nedozvíme.