Grant Thompson si říkal King of Random
Grant Thompson si říkal King of Random
Grant Thompson na youtube udivoval sledující náhodnými kousky ve stylu školních pokusů a otázek zvídavých dětí.
Měl 11 milionů odběratelů. Tragicky zahynul při paraglidingu.
Grant Thompson na youtube udivoval sledující náhodnými kousky ve stylu školních pokusů a otázek zvídavých dětí.
12
Fotogalerie

Tragické osudy youtuberů: Král pokusů natočil vlastní smrt při paraglidingu

Říkal si The King of Random a jeho kanál na YouTube sledovalo 11 milionů lidí. Bavil je náhodnými pokusy a domáckými projekty. Některé věci fanoušci znali z hodin fyziky na střední, jiné byly odpověďmi pro ty nejšílenější zvědavce. Jmenoval se Grant Thompson a zmizel v době největší slávy. Policisté už našli jen jeho tělo s připnutou kamerou. Zabil se při nehodě během paraglidingu, kterou si celou natočil.

Grant, který se původně živil jako pilot dopravního letadla, se už od mládí zajímal o to, jak věci fungují. Nakonec se ukázalo, že je to skvělá marketingová příležitost a Grant v roce 2010 založil kanál na YouTube. Časem ho pojmenoval Král náhody, jak ho kdysi nazval jeho kamarád.

Mezi jeho nejlepší videa patří výroba slizu, nevětšího gumového hada, jedlého lega z želatiny nebo třeba laserově zaměřované flusačky. Ukazoval, jak zmrazit nemrznoucí směs, jak se dostat kancelářskou sponkou z policejních pout nebo jak založit oheň jen s pomocí igelitového pytlíku.

Obsahu jeho kanálu časem stoupala kvalita - z videí vyráběných jen s mobilem ve sklepě se brzy staly profesionálně natáčené krátké filmy. A tomu odpovídala i jeho fanouškovská základna. Jednou se dokonce dostal do křížku se zákonem a za vlastnictví výbušných zařízení mu hrozilo 15 let ve vězení. Nakonec ho soudce nechal jít, když natočí dvě videa o nebezpečí, která při takových experimentech hrozí.

Sám ale při jednom takém pokusu nakonec zemřel. V červenci 2019 ho rodina nahlásila jako pohřešovaného, policistům se ho podařilo najít pomocí GPS, kterou měl u sebe. Zemřel při paraglidingové nehodě a celou ji natočil na kameru. Podle záběrů se náhle změnil proud vzduchu, který způsobil selhání padáku. Pád trval jen čtyři vteřiny a Grant byl na místě mrtvý.