Britka Cora Pearl ovládla francouzské šantány svým sexy chováním - na večírcích se nahá koupala v šampaňském nebo servírovala své tělo na stříbrném podnosu.
Athénais de Montespan vládla neuvěřitelnou mocí jako oficiální milenka krále Ludvíka XIV.
Mata Hari působila za války jako dvojí agentka. Za svou zradu zaplatila životem.
Jenže čas nečeká na nikoho. Cora zestárla, navíc Evropu zachvátily války a na zašlou krásu kdysi slavné kurtizány už nikdo neměl peníze.
Athénais de Montespan vládla neuvěřitelnou mocí jako oficiální milenka krále Ludvíka XIV.
32
Fotogalerie

Tragické osudy nejslavnějších kurtizán: Satanistky, špiónky i nejkrásnější anglické konkubíny

Díky ženským zbraním mělo něžné pokolení nad muži vždycky tak trošku navrch a některé dámy toho uměly řádně využít. Ať už se živily jako společnice nebo krásné špionky, dokázaly svých předností využít ve svůj prospěch. Jenže ne vždycky to pro ně skončilo dobře. Příkladem je i Mata Hari, notorická orientální tanečnice a také špionka a lhářka. Tančila nahá v těch nejznámějších kabaretech, kde si ji také oblíbili vlivní muži. Jeden z nich ji ve válce naverboval jako špionku, jenže ona přijala i nabídku protistrany. Za svou zradu zaplatila životem.

Athénais de Montespan vládla neuvěřitelnou mocí jako oficiální milenka krále Ludvíka XIV. O přepych a vliv pochopitelně nechtěla přijít, a tak zaprodala duši ďáblu. Nejenže si nechávala míchat nápoje lásky, ale prý se také zúčastnila černých mší, při kterých kněží nad jejím nahým tělem obětovali novorozence pro Satana. Z jejího postu favoritky ji ale vystrnadila paradoxně chůva, která vychovala všech sedm dětí, které měla Athénais s králem. Britka Cora Pearl ovládla francouzské šantány svým sexy chováním - na večírcích se nahá koupala v šampaňském nebo servírovala své tělo na stříbrném podnosu. Mezi její milence patřil i bratr slavného Napoleona nebo nizozemský následník trůnu. Jenže čas nečeká na nikoho. Cora zestárla, navíc Evropu zachvátily války a na zašlou krásu kdysi slavné kurtizány už nikdo neměl peníze. Zemřela zapomenutá a chudá. Celé osudy slavných kurtizán si můžete pustit ve videu.