Necelý rok po své výhře se prý předávkovala drogami.
Zpronevěřené peníze musela vrátit a dostala ještě podmínku.
Zpronevěřené peníze musela vrátit a dostala ještě podmínku.
Zpronevěřené peníze musela vrátit a dostala ještě podmínku.
Necelý rok po své výhře se prý předávkovala drogami.
11
Fotogalerie

Mladá Amanda vyhrála 25 milionů, ale dál pobírala dávky. Dostala podmínku a v pětadvaceti se ufetovala

Amandě bylo sotva 24 let, když vyhrála milion dolarů (asi 21,5 milionu korun). Ačkoliv si peníze mohla převzít anonymně, rozhodla se nechat se s obřím šekem a obřím úsměvem vyfotit. S tím, že má doma pořádný balík se chlubila kdekomu, zapomněla to ale sdělit jedné poměrně důležité entitě - úřadu, který má na starost tzv. potravinovou a lékovou pomoc pro rodiny v nouzi. Amanda dávky vesele pobírala dál. Dokonce kvůli tomu skončila před soudem. Asi rok po výhře ji našli mrtvou v jejím domě.

Když velkou sumu peněz v loterii vyhraje někdo chudý, je to vždy velká radost a veřejnost jim jejich štěstí často přeje. Problémem ale je, že právě chudí lidé s velkými objemy peněz často nezachází zrovna zodpovědně. To byl i případ Amandy Clayton, která byla dlouhé roky na dávkách - stát jí přispíval zejména na jídlo a léky. Pak náhle v roce 2011 vyhrála ve státní loterii nazvané „Udělej ze mě boháče!“ milion dolarů.

Lokální novináři ji ale brzy na to načapali, jak potraviny v obchodě platí potravinovými poukázkami, které získává od speciální federálního programu na podporu chudých rodin. Na kameru Amanda prohlásila, že dávky pobírá právem - je nezaměstnaná a po nákupu domu jí z výhry už moc nezbylo.

U soudu, kde po pár měsících skončila, jí tenhle argument rozhodně nepomohl. Amanda měla stát obrat o v přepočtu asi 120 000 korun na dávkách. Soud jí nařídil peníze vrátit a za zpronevěru ji odsoudil k devítiměsíční podmínce.

Jejího konce se už ale nedožila - rok od její snové výhry v loterii ji policie našla v jejím domě mrtvou. Podle všeho se předávkovala. Její obhájce médiím řekl, že tíha rozsudku pro ni byla příliš velká.