Plavovlasé děvy vaří, hrají na hudební nástroj, sportují, pomáhají při práci na poli či vítají Hitlera. Vše s úsměvem a radostí.
Režim svazu byl skutečně přísný - žádný makeup, jediný povolený účes byly copy, přísně zakázané kouření a povinný sport s jasnými výsledky.
Režim svazu byl skutečně přísný - žádný makeup, jediný povolený účes byly copy, přísně zakázané kouření a povinný sport s jasnými výsledky.
I děvčatům se vštěpovaly jediné správné způsoby chování i myšlení správného říšského dítěte. 
I děvčatům se vštěpovaly jediné správné způsoby chování i myšlení správného říšského dítěte. 
33
Fotogalerie

Takto se veselila Hitlerova děvčata v době, kdy jejich vrstevnice posílali do lágrů

Hitlerjugend zná kdekdo, Svaz německých dívek (BDM) už ale tak proslulý není. Na svědomí to má patrně "drobný skandál" z roku 1936, o tom ale později. Podstatou svazu bylo sdružování německé mládeže a zdánlivě dokonalá přátelství. Na pozadí toho stálo vymývání mozků a pochopitelně rasová politika. Z pohlednic, které BDM propagovaly, vše ale působí nostalgicky a radostně. Zatímco se děvčata z přijatelných rodin s vhodnými rysy radovala při sportu či hře na hudební nástroj, jejich vrstevnice, které neměly takové štěstí umíraly v pracovních a koncentračních táborech.

Jsou to výjevy z idealistické mysli - štíhlá děvčata, plná života si užívají život. Plavovlasé děvy vaří, hrají na hudební nástroj, sportují, pomáhají při práci na poli či vítají Hitlera. Vše s úsměvem a radostí. Jaká ale asi byla realita? I děvčatům se vštěpovaly jediné správné způsoby chování i myšlení správného říšského dítěte. 

Režim svazu byl skutečně přísný - žádný makeup, jediný povolený účes byly copy, přísně zakázané kouření a povinný sport s jasnými výsledky. Děvčata se měla připravovat na to rodit malé árijce jako na běžícím pásu. Málem k tomu ale došlo dost předčasně....

Onen skandál byl jen bombou čekající na výbuch - děvčata s BDM se na společných akcích setkávala s jinochy z Hitlerjugend a není moc divu, kam takové schůzky vedly. Jenže tenhle průšvih narostl do neuvěřitelných rozměrů.

V roce 1936 se kamarádské vztahy děti prohloubily natolik, že 900 dívek BDM otěhotnělo. Německou společnost tato zpráva velice pobouřila a děvčata putovala na potrat. Valná většina z nich byla obětí znásilnění, ačkoliv pochopitelně nevznikly žádné oficiální záznamy. Jen se celé organizaci začalo přezdívat Svaz německých matrací...