S Hansem žila dva roky, než se v lednu 2016 vzali. O tři měsíce později byl jejich domov na španělské Mallorce svědkem krvavé vraždy.
Na svého muže Ruska zaútočila nožem. Ještě zaživa mu uřízla obě paže a kusy masa začaly krmit svého milovaného stafordšírského teriéra.
Místo za vraždu, za kterou by jí hrozilo až 25 let ve vězení, ji ale odsoudili jen za zabití. Odsedí si 14 let.
S Hansem žila dva roky, než se v lednu 2016 vzali. O tři měsíce později byl jejich domov na španělské Mallorce svědkem krvavé vraždy.
Světlana tvrdila, že seniora napadl pes a zabil ho. Pitva ale prokázala, že zranění mu způsobil nůž.
12
Fotogalerie

Černé vdovy: Šílená Světlana umučila německého manžela 3 měsíce po svatbě. Pak jím nakrmila psa

Když si mladá a poměrně atraktivní žena něco začne s o dost starším zabezpečeným mužem, je to hned podezřelé. Postranní úmysly možná od počátku měla i Světlana Batukovová z Ruska. S o více jak dvacet let starším Hansem Henkelsem z Německa vydržela sotva dva roky. Pak ho umučila k smrti a kusy jeho masa nakrmila svého milovaného psa. Za brutální vraždu si nakonec odsedí jen pár let.

Světlana pochází z Novosibirsku, ruského třetího největšího města. S Hansem žila dva roky, než se v lednu 2016 vzali. O tři měsíce později byl jejich domov na španělské Mallorce svědkem krvavé vraždy. Světlana, která se přiznala k závislosti na kokainu a alkoholu, zde zabila svého sedmdesátiletého manžela.

Podle sousedů se pár často hádal, pár dní před vraždou u nich zasahoval i policie. Masakru ale nezabránili. Co přesně se v bytě odehrálo obžaloba vytušila z důkazů, Světlana vinu nejprve zcela popírala, později se bránila psychickou poruchou. Hans byl v té době krátce po operaci průdušnice a nemohl téměř mluvit. Toho Světlana patrně využila a manžela zdrogovala - nikdo neslyšel křik a podle soudního lékaře nic nenapovídalo sebeobraně.

Na svého muže Ruska zaútočila nožem. Ještě zaživa mu uřízla obě paže a kusy masa začaly krmit svého milovaného stafordšírského teriéra. Umírajícího manžela prý rozporcovala a sledovala, jak ho peš žere. Trvalo hodiny než zavolala policii. Ta ji našla ležet bez sebe v kaluži krve vedle Hansova těla. Světlana tvrdila, že seniora napadl pes a zabil ho. Pitva ale prokázala, že zranění mu způsobil nůž.

Světlana poté otočila a začala se vymlouvat na psychózu způsobenou alkoholem a drogami, to ale vyvrátil psychiatr. Ženu nakonec usvědčil i fakt, že se pokoušela v baru sehnat nájemného vraha. Zájemci slíbila zaplatit v přepočtu milion dvě stě tisíc korun. Nakonec ale Hanse zabila sama.

Místo za vraždu, za kterou by jí hrozilo až 25 let ve vězení, ji ale odsoudili jen za zabití. Porota totiž neshledala pádné důkazy k tomu, že by muže zdrogovala a psa masem sama krmila. Loni jí Nejvyšší soud potvrdil trest 14 let - horní sazbu pro zabití.