Zajímavé snímky pořízené speciálním vozem společnosti Google.

Zajímavé snímky pořízené speciálním vozem společnosti Google. Zdroj: Google Street View

Úlovky z Google Street View: Že by Uber?
Úlovky z Google Street View: Když chybí kolo, použij hlavu!
Úlovky z Google Street View
Úlovky z Google Street View: Dětský bazének na ulici
Úlovky z Google Street View: Před Googlem se neschováte
50
Fotogalerie

Prostitutky, soulož i Dan Hůlka aneb Ty nejlepší snímky z Google Street View

Fotící autíčko od společnosti Google, které zhruba jednou za rok mapuje pro službu Google Street View ulice Česka a další necelé stovky zemí po celém světě, již překvapí málokoho. Ovšem snímky, které během své jízdy pořídí, rozhodně nezajímavé nejsou. 

Street View, tedy aplikace pro Map Google, je v současné době dostupná v téměř stovce zemích včetně Arktidy a Antarktidy. Uživatelé této stránky si díky tomu mohou prohlížet 360stupňové snímky nejen městských ulic, ale například také některé historické památky, přírodní rezervace nebo pláže. 

Před pandemií koronaviru to byl ve většině případech především skvělý nástroj k šmírovaní majetku jiných lidí. Dnes jde navíc o jednu z mála možností, jak navštívit jiný než svůj vlastní okres, případně stát.

Pokud virtuálnímu brouzdání po ulicích také holdujete, jistě vás nepřekvapí, že se na snímcích pořízených kamerou Google dají spatřit poměrně zajímavé okamžiky. Velmi často jsou k vidění prostitutky stojící u silnice, nebo nazí nicnetušící lidé, kteří se oddávají odpočinku na svých vlastních zahradách.

Daniel Hůlka

Občas se poštěstí natolik, že se mezi tisíci neznámými lidmi nejdou i celebrity. V roce 2012 se serveru Blesk.cz například podařilo nalézt na fotografii zpěváka Daniela Hůlku, jak se baví se dvěma známými u svého terénního vozu. 

Jelikož společnost Google vždy dopředu v tiskových zprávách oznamuje veřejnosti v jakých místech se auta budou pohybovat, je v posledních letech těžké odhadnout, která kuriozita je pravdivá a kdy jde o předem domluvenou scénku, jako například fingovaný porod přímo uprostřed londýnské ulice, nebo souložící pár na kapotě auta zaparkovaného u krajnice kdesi v Austrálii.

V České republice je Street View dostupné od roku 2007 a pravidelně prochází aktualizací. Poslední jízda se u nás uskutečnila na jaře minulého roku.

Ty nejzajímavější snímky najdete v galerii.