Anya Taylor Joy

Anya Taylor Joy Zdroj: Netflix/Instagram

Anya Taylor Joy
Anya Taylor Joy
Anya Taylor Joy
Anya Taylor Joy
Anya Taylor Joy
18
Fotogalerie

Pro film nejsem dostatečně krásná, myslí si herečka Anya Taylor-Joy z Dámského gambitu

Výkon, který americká herečka Anya Taylor-Joy podala v seriálu streamové televize Netflix Dámský gambit je ohromující. Šachovou hvězdu Beth Harmon ztvárnila opravdu přesvědčivě, a tak na její adresu zní z řad diváků i kritiků jen samá chvála.

Podle nedávného rozhovoru pro The Sun to ovšem vypadá, že tím největším kritikem si je čtyřiadvacetiletá kráska sama. V rozhovoru si Anya postěžovala, že se neustále snaží vyhovět hollywoodským standardům krásy, což není zrovna jednoduché.

"Nikdy si o sobě nebudu myslet, že jsem opravdu krásná. Sice to zni asi pateticky a můj přítel mě neustále varuje, že když o tom budu takhle mluvit, lidé si budou myslet, že si na něco hraji, ale je to prostě pravda. Stále trvám na tom, že vypadám divně," řekla Anya, která se narodila na Floridě a za její nevšední vzhled může pravděpodobně původ rodičů. Matka je napůl Angličanka a napůl Španělka, otec má kořeny skotské a argentinské. Dětství tedy Anya prožila střídavě v Argentině, Spojeném království a na Floridě. "Jsem moc Britka na to, abych byla Argentinkou, moc Argentinka na to, abych byla Britkou a moc Američanka na to, abych byla cokoliv jiného," řekla The Sun. 

Talentovanou herečku objevila legendární modelka Sarah Doukas před londýnským nákupním centrem Harrods. Sarah podepsala s tehdy šestnáctiletou Anyou smlouvu s modelingovou agenturou Storm, která jí otevřela cestu do hereckého světa.

Navzdory úspěšné modelingové a herecké kariéře Anya Taylor-Joy stále pracuje na tom, aby se přijala taková, jaká je: „Musím se stále učit neodmítat komplimenty."