Oba dva byli šťastní dokud Sharon nezavraždila skupina Charlese Mansona.

Oba dva byli šťastní dokud Sharon nezavraždila skupina Charlese Mansona. Zdroj: Profimedia.cz

Roman Polanski nebyl v době brutální vraždy doma.
Roman Polanski nebyl v době brutální vraždy doma.
Roman Polanski nebyl v době brutální vraždy doma.
Režisér Roman Polanski přišel o manželku i nenarozené dítě.
Sharon Tate patřila mezi největší krásky Hollywoodu.
16
Fotogalerie

Mučivá vražda nejkrásnější ženy Hollywoodu šokovala brutalitou i účastí smetánky

Byla krásná, slavná, měla milujícího manžela, režiséra Romana Polanskiho a čekala s ním dítě. Co víc by si mohla nejkrásnější žena Hollywoodu Sharon Tate přát? Na počátku roku 1969 by se mohlo zdát, že v její cestě ke štěstí nic nestálo. Pak ale došlo k události, která dodnes šokuje celý svět. Sharon Tate, nenarozený syn a její přátelé byli zavražděni zfanatizovanou skupinou kolem Charlese Mansona.

Byla horká srpnová noc, když Sharon Tate těsně před svojí smrtí volala jméno svojí matky a prosila Boha o pomoc. Po půlnoci se totiž do jejího domu v Los Angeles vloupali stoupenci Charlese Mansona: Charles „Tex“ Watson, Patricia Krenwinkelová, Susan Atkinsová a Linda Kasabianová. Ti pak velice brutálním způsobem ubodali nejenom samotnou Sharon Tate i s jejím nenarozeným synem, ale také její přátele, kteří s ní v domě přebývali, po dobu nepřítomnosti jejího manžela Romana Polanskiho. V nesprávnou chvíli na nesprávném místě se ocitl i kamarád správce pozemku, na kterém stál Sharonin dům, Williama Garretsona. Jmenoval se Steven Parent a byl právě na cestě domů z návštěvy u Williama. S vrahy se potkal na cestě. Toto setkání nepřežil.

Ačkoliv se Sharonini přátelé Abigail Folgerová, Wojciech (Voytek) Frykowski a Sharonin bývalý přítel Jay Sebring pokoušeli s útočníky bojovat, nevyšlo jim to. Oni je bezhlavě ubodali nebo zastřelili. Charles Tex Watson dokonce přiznal, že mu několikrát zajela do těla oběti ruka až po loket. Sharon si vrazi podali jako poslední. Ubodali ji šestnácti ranami, z toho bylo pět smrtelných. Těla mrtvých našla uklízečka.

Sharon Tate si na výsluní Hollywoodu užila jen krátkou chvilku. Poté, co si zahrála v pár filmech, které ji začaly posouvat k úspěchu, setkala se se svým osudovým mužem, kterému se zpočátku vůbec nelíbila. Nakonec si ale geniálního režiséra Romana Polanskiho vzala a oba zapadli mezi hollywoodskou smetánku "the beautiful people" (krásní lidé). Ta se ostatně objevila i na Sharonině pohřbu společně s otřeseným Polanskim.

Charles Manson a jeho stoupenci, kteří měli vraždu na svědomí byli odsouzeni k trestu smrti. Ten byl však časem upraven na doživotní trest. Svých činů nikdy nelitovali. Někteří se jím naopak pyšně chlubili. Charles Manson zemřel v roce 2017 na důsledky zdravotních problémů. Suzan Atkinsovou dohnala v roce 2009 rakovina mozku. Ostatní žijí dodnes. Kasabianová byla zproštěna viny, protože nikomu neublížila, a hlavně proto, že se stala klíčovou svědkyní v procesu s výše zmíněnými.