Bonnie a Clyde se milovali až do smrti.

Bonnie a Clyde se milovali až do smrti. Zdroj: YouTube

Bonnie a Clyde si na fotografii čistí svoje zbraně.
Bonnie Parkerová zemžela po boku svého milovaného.
Zabavený arzenál od dvojice Bonnie a Clyde.
Policisté neměli v plánu nechat s Bonnie a Clydea ujet.
I když Bonnie a Clyde působili v gangu, setkávali se s rodinou.
18
Fotogalerie

Legendární gangsterka Bonnie: Špatně zamilované děvče, co ve skutečnosti nevystřelilo z pistole

Kdo by neznal legendární dvojici gangsterů Bonnie a Clydea. Gang, ve kterém oba působili, kradl a dokonce zabíjel lidi. Lovestory mezi Bonnie a Clydem ale byla i přes to lidem sympatická. V roce 1934 však příběh tohoto nepolapitelného páru ze vteřiny na vteřinu skončil. 

Bonnie Parkerová se narodila 1. října 1910 v texaském městě Rowena do maloměstské rodiny. Zpočátku byla skvělou studentkou, která měla ráda zpěv, tanec i psaní poezie. Byla ale znuděná maloměstským způsobem života. Proto v 16 letech školy zanechala, začala pracovat za barem a vzala si přítele a kriminálníka Roye Thorntona. Vztah však dlouho nevydržel. Manželé se ale nikdy nerozvedli. Bonnie měla na prstu zásnubní prsten až do své smrti.

Do Clydea Barrowse se zamilovala v roce 1930, po jejich prvním setkání v Texasu. Byla to láska na první pohled. Clyde šel však sedět zanedlouho po jejich setkání. Ve vězení byl sexuálně zneužívám spoluvězněm, kterého zabil železnou trubkou. To byla jeho první vražda. Pokusil se o útěk s pomocí zbraně, kterou mu Bonnie propašovala do vězení. Nakonec ho ale znova chytili. Po dvou letech se však dostal ven na podmínku, kde už na něj Bonnie čekala s otevřenou náručí.

Mladičká Bonnie byla odhodlaná následovat svého milého všude, kam šel. I na hranici života a smrti. A tam započala jejich kariéra nejslavnějších gansterů Ameriky. Zpočátku se věnovali krádežím v malých obchodech a bankách. Nikdy si domů neodnesli velké obnosy peněz. Situace se ale začala zvrhávat, když Clyde bez ostychu začal střílet lidi, kteří se mu připletli do cesty. Zejména policisty. Gang za dobu svého působení zabil asi 13 lidí. Z toho 9 policistů. A to samozřejmě policejním jednotkám, které po nich šly, ťalo do živého.

24. května roku 1934 Bonnie a Clyde nastoupili do svého kradeného vozu značky Ford a nic netušící se vydali na svoji poslední cestu. Policisté z Luisiany a Texasu už na ně čekali ukrytí v křovinách u silnice. Věděli totiž, kudy pojedou díky dohodě s rodinou jednoho jejich kumpána z gangu. Jakmile se dvojice objevila, na nic nečekali a začali na vůz střílet. Celkem bylo vypáleno přes 200 kulek. Tuto palbu Bonnie ani Clyde nepřežili. Auto bylo rozstříleno na cucky a s ním i jejich těla, která v sobě měla na 50 ran. 

 

Tento útok byl později kritizovaný jak médii, tak veřejností. Dvojici totiž nebyla dána žádná šance, aby se vzdala. Navíc se objevily důkazy, že Bonnie se zabíjením, které gang páchal, neměla nic moc společného. Ačkoliv se ráda nechávala fotit s pistolemi jako drsná gangsterka, svědci uvedli, že v životě při přepadovkách a krádežích z pistole nevystřelila. Její role spočívala hlavně v hlídání. Bonnie a Clyde ale nebyli synonymem jen pro zločin. Pro velké množství Američanů představovali nekonečnou lásku a oddanost. Někteří dokonce brali jejich kriminální činnost jako odboj proti systému. Roli v tom hrála i atmosféra velké hospodářské krize, která byla v USA ve 30. letech v plném proudu.