Video placeholde

Uma Thurman jako umlácená stopařka. Lars von Trier šokuje brutálním násilím ve svém novém filmu

Před pěti lety pobouřil svět realistickým sexem v dvojdílném filmu Nymfomanka, tentokrát chce dánský režisér Lars von Trier zajít ještě dál. Jeho nejnovější počin Jack staví dům má vyobrazovat velmi naturalistické násilné scény sériového vraha Jacka. V roli jedné z jeho obětí se představí i Uma Thruman. Podívejte se na ukázku.

Film si svou premiéru odbyl na filmovém festivalu v Cannes, kde doslova pobouřil publikum velmi násilnými scénami. Snímek bude, jak už je to v případě tohoto režiséra zvykem, členěn do kapitol, ve kterých hlavní hrdina Jack v podání Matta Dillona rekapituluje svůj násilnický život na cestě do pekla.  Každá vražda je pro něj uměleckým dílem na cestě ke spáchání dokonalého trestného činu. Děj je zasazen do USA 70. let.  

Jednu z jeho obětí si přitom zahraje i slavná Uma Thurman, která se coby žena v nesnázích ocitne na sedadle spolujezdce sériového vraha. Jak tohle svezení dopadne, zjistíte sami ve videu v úvodu článku. Do českých kin film zamíří 4. října. Půjdete na něj do kina?