Video placeholde
Dokument EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru
Dokument EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru
Dokument EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru
Dokument EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru
Eva Adamczyková na premiéře dokumentu EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru
6
Fotogalerie

Efka Adamczyková je nejrychlejší holka ve vesmíru. A také nejvtipnější. Dokazuje to nový dokument

Nejrychlejší holka ve vesmíru je zábavně strhující dokument se špetkou slz hovořící o Evě Adamczykové a její cestě až na vrchol. Nebo spíše v tomto případě z vrcholku hory dolů do cíle. Je to přece jen mistryně světa ve snowboardcrossu. 

V divadle Archa měl premiéru dokument o Evě Adamczykové. Vy ji možná znáte i jako Evu Samkovou. Obvykle si přečtete recenzi a pak se rozhodnete, zdali se budete na danou věc koukat. Dnes to uděláme trochu jinak, běžte se rovnou na dokument podívat, stojí to za to! 

Možná si říkáte, že nejste sportovci nebo že snowboardingu rozumíte asi jako já ženám. Markus Krug zpracoval dokument na výbornou, a to říkám jako divák, který se v sále nejednou smál a hltal příběh všemi smysly, jakými mě příroda obdařila. Říkám to ale i jako člověk, který sám režíroval velký dokument. Nejtěžší není to natočit, ale vybrat, co tam naopak nedat. A u Evy s jejím silným příběhem muselo být opravdu těžké se rozhodnout, jaké momenty z těch 76 hodin natočeného materiálu z dokumentu vystřihnout. 

Dokument Redbullu EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru vám představí celý Evin život. Život plný radosti a úspěchů, ale i život plný velice těžkých momentů. Mezi ty patří ztráta obou rodičů nebo i zlomeniny obou kotníků najednou. Nejsem tedy expert ani doktor, ale to vypadá na důležitou část těla, když jezdíte na snowboardu. Eva je neuvěřitelně sympatická mustache holka. Je stále dítě, akorát v dospělém těle a myslím to tak, že bere vše s humorem a nadhledem. I přes úraz obou kotníků se dokázala 12 měsíců po nehodě stát mistryní světa ve snowboardcrossu. On, dělat něco dobře je leckdy náročné, i když máte ty nejlepší podmínky. Děkujeme Efce, že nás tak hezky reprezentuje ve světě a že ve sněžném světě existují i jiné strategie než zkusit šušn.

Jak jsem řekl na začátku, dokument je banger! Hodně emocí, hodně motivace, hodně hezkých záběrů a hodně legrace, protože Efka je prostě vtipná. Napsal bych delší text, ale to by mě i vás jen zdrželo od koukání na dokument!