Létání pro začátečníky

Létání pro začátečníky Zdroj: Netop Films / Brynjar Snaer Thrastarson

Ať vám nezamrzne úsměv! Pětice zasněžených filmů, které vás i přes mráz zahřejí u srdce

Za pár dní začíná astronomická zima. Teď sice přišla obleva, ale je možné, že už brzy budeme zase mrznout, a třeba se dočkáme i sněhu. Do zimního počasí se ideálně hodí filmy, které sníh a led kombinují s hřejivým humorem a vřelou člověčinou – a nemusí to ani být pohádky.

Sníh, sníh. Spousta sněhu. A také vtip a groteskní situace. To je kombinace, kterou obsahuje pětice filmů, které se hodí na sváteční období a ideálně ke krbu.

Pokračování 2 / 6

Létání pro začátečníky

Video placeholde
Létání pro začátečníky • Netop Films

S novinkou režiséra Hafsteinna Gunnara Sigurðssona, která právě běží v kinech, se společně se skupinou účastníků kurzu Létání beze strachu podíváme až na daleký a mohutně zasněžený Island. Příběh nesourodé skupinky, která se místo krátkého cvičného letu musí popasovat s mrazivými živly i svými neduhy, je vysoce zábavnou a odpočinkovou komedií o těch nejhorších lidských vlastnostech, které se začnou projevovat vždy, když se nám to nejméně hodí.

Pokračování 3 / 6

Vyšší moc

Video placeholde
Vyšší moc • Europe film

Co se stane na lyžáku, zůstane na lyžáku. Nebo se to aspoň říká. Co se ale stane, když se na rodinné lyžovačce najednou zhroutí všechny vaše představy o rodinném uspořádání a musíte čelit tomu, že je váš manžel zbabělec? Držitel Zlaté palmy za výjimečně kousavou satiru Trojúhelník smutku Ruben Östlund natočil před deseti lety neméně jízlivý pohled na rozklad tradičně postavené patriarchální rodiny, u kterého se nebudete moct přestat smát.

Pokračování 4 / 6

Na Hromnice o den více

Video placeholde
Na Hromnice o den více • Columbia Pictures Corporation

Náš seznam se nemůže obejít bez snímku, který před třiceti lety přispěl do kánonu filmového cestování v čase a dodnes je mezi komediemi ikonou. Nevrlý reportér Phil v podání excelentního Billa Murraye musí získat sympatie své produkční, aby se mohl stát lepším člověkem. Harold Ramis, který stál i za hity jako Krotitelé duchů či Caddys

Pokračování 5 / 6

Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Video placeholde
Sam doma • 20th Century Fox

Kdo by nemiloval vánoční klasiku s vyjukaným Macaulayem Culkinem v hlavní roli chlapce, který musí sám ubránit milovaný domov plný světýlek před nájezdy zlotřilých, ale přihlouplých banditů! Na Disney+ si můžete krásně připomenout, jak se tahle série vyvíjela. Zatímco první díl je hřejivá rodinná komedie, druhý vzdává rozkošnou poctu starým groteskám.

Pokračování 6 / 6

Kříž cti

Video placeholde
Kříž cti • Scanbox Entertainment

Dvě letecké posádky, které se navzájem sestřelí nad mrazivou norskou pustinou, spolu musí přežít v odlehlé chatě, než roztaje sníh. Co zprvu vypadá jako boj na život a na smrt, se přerodí ve výjimečné přátelství. Originální norské komediální drama vypráví skutečný příběh z druhé světové války. V jedné z titulních rolí září Rupert Grint, představitel Ronalda Weasleyho ze ságy o Harrym Potterovi.