Čeští herci jako postavy z Last of Us: Joel Miller - Jiří Langmajer

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Joel Miller - Jiří Langmajer Zdroj: Koláž reflex.cz

Snímky ze seriálu The Last of Us z produkce HBO
Snímky ze seriálu The Last of Us z produkce HBO
Snímky ze seriálu The Last of Us z produkce HBO
Snímky ze seriálu The Last of Us z produkce HBO
Snímky ze seriálu The Last of Us z produkce HBO
27
Fotogalerie

Langmajer jako Joel a Čtvrtníčková jako Ellie? Kdo by hrál v seriálu The Last of Us, kdyby se natáčel v Česku?

V noci z neděle na pondělí skončil seriál The Last of Us. Série natočená podle oceňované videohry si získala srdce milionů fanoušků. V Evropě se dokonce stala nejsledovanějším titulem v historii streamovací platformy HBO, a porazila tak Hru o trůny i třeba nedávný Rod Draka. Jak by to ale vypadalo, kdyby se tento mezinárodní hit natáčel výhradně v české produkci? Popustili jsme v redakci uzdu fantazii a výsledek nás překvapil. Posuďte sami.

Seriál The Last of Us se stal naprostým fenoménem a skvěle rozvinul potenciál, který mu nabídla videoherní adaptace. Základních obrysů se držel, kde mohl, tam citlivě děj rozšířil, nebo naopak šikovně zkrátil jinak rozvleklé videoherní pasáže. Funguje tedy jak na ty, co hru znají, tak i na ty, kteří zůstali videoherním světem nepolíbeni. Zatímco v produkci HBO stojí za projektem duo Craig Mazin (autor seriálu Černobyl) a Neil Druckmann (autor videoherní předlohy), nám by se líbila jiná a výhradně tuzemská dvojka. A to scénárista Štěpán Hulík (který s Ivanem Zachariášem stvořil pro HBO Pustinu) a Martin Pohl, který je známý jako rapper Řezník a ve své filmografii má zatím celovečeráky Party Hárd a Párty Hárder. Seriál by se pak, stejně jako Pustina odehrával v severočeských Sudetech. A kdo by hrál hlavní role? Klikněte na tlačítko „čtěte dál“ a dozvíte se, koho jsme jim nacastovali. Nesouhlasíte s naším obsazením? Napište nám to vaše do diskuze!

Pokračování 2 / 10

Joel Miller – Jiří Langmajer

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Joel Miller - Jiří LangmajerKoláž reflex.cz

Hlavní mužská role potřebuje zkušeného a ošlehaného herce. Jiří Langmajer by to nejen že zvládl, ale hlavně by si po sérii letních komedií, kde se musí neustále obnažovat, konečně střihl pořádně charakterní roli. Joel nabízí celou škálu emocí a dost akčních scén, takže by mu snad i ten Český lev konečně cinknul.

Pokračování 3 / 10

Ellie Williams – Anna Čtvrtníčková

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Ellie Williams - Anna ČtvrtníčkováKoláž reflex.cz

Nechtěli jsme sahat do ostřílené herecké trojice Ramba – Josefíková – Křenková. Tvůrci v HBO sáhli po nenápadné a vynikající Belle Ramsey a v Česku vidíme podobný talent v Anně Čtvrtníčkové, tedy dceři Petra Čtvrtníčka. Sama ukázala, že na sobě unese tíhu děje v Andělu Páně 2 a zabíjet zombíky by jí šlo určitě také dobře.

Pokračování 4 / 10

Tommy Miller – Stanislav Majer

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Standa Majer jako Tommy MillerKoláž reflex.cz

Do role Joelova mladšího bratra Tommyho by se nám hodil Stanislav Majer. Šlo nám jak o případnou fyzickou podobnost s Langmajerem, tak také o schopnost zahrát tvrdého bývalého vojáka. A to by Standa Majer zvládl s přehledem.

Pokračování 5 / 10

Bill – Leoš Noha

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Bill - Leoš NohaKoláž reflex.cz

Dobrácký vousatý prepper, tedy člověk připravený přežít apokalypsu, by v podání Leoše Nohy dostal trochu kouzla z Okresního přeboru. Ráčkovat by ale neměl.

Pokračování 6 / 10

Frank – Roman Zach

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Frank - Roman ZachKoláž reflex.cz

Pro Billova přítele Franka bychom vybrali Romana Zacha. S Leošem Nohou by vytvořil kouzelný pár a na výškový rozdíl už dnes kamery znají spoustu triků. To by se nějak zamaskovalo.

Pokračování 7 / 10

Tess – Petra Špalková

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Tess - Petra ŠpalkováKoláž reflex.cz

Seriálová i videoherní Tess je pořádně tvrdá žena. A v Česku nemáme tvrdší herečku, než je Petra Špalková. Tohle je absolutně bez diskuze.

Pokračování 8 / 10

Marlene – Martha Issová

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Marlene - Martha IssováKoláž reflex.cz

Martha Issová musí hrát v každém českém větším projektu a i zde by dostala jednu z vedlejších rolí. Členku Světlonošů by zvládla s přehledem a Lva by si za to odnesla tak jako tak.

Pokračování 9 / 10

David – Vladimír Javorský

Čeští herci jako postavy z Last of Us: David - Vladimír JavorskýKoláž reflex.cz

David je jedna z nejlepších postav ve světě Last of Us. Z dobráckého chlapíka se během pár minut vyklube vyšinutý kanibal. A k této proměně se svým zevnějškem i hereckými schopnosti nejvíce blíží právě Vladimír Javorský.

Pokračování 10 / 10

Clicker – Oldřich Kaiser

Čeští herci jako postavy z Last of Us: Clicker - Oldřich KaiserKoláž reflex.cz

Kdo jiný by si měl zahrát ikonickou zombie než představitel mouchy, klíštěte a čulibrka Oldřich Kaiser? Tohle by byla taková paráda, že by ho určitě nacastovali i pro druhou sérii americké verze. Cože? Nepřišli gumičky? Chramst.