Video placeholde

Hra o trůny láká fanoušky: Krvácejte pro trůn a zachraňte životy. Dárci krve v ČR budou odměněni

S neobvyklým spojením zábavy s činností, která pomáhá zachraňovat lidské životy, přichází společně HBO Europe, Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN) v Praze a Český červený kříž. HBO spouští celosvětovou kampaň „Krvácej pro trůn“, největší propagaci darování krve v historii Červeného kříže. V České republice bude akce probíhat po dobu čtrnácti dní. Začne 25. března. Po sedm sezon krvácely postavy Hry o trůny pro Železný trůn. Prostřednictvím své nové kampaně nyní HBO žádá fanoušky, aby udělali to samé. Ti, kdo se k darování krve odhodlají, budou obdarováni.

HBO fanoušky seriálu vyzývá, aby prokázali svou oddanost a prolili krev za trůn (“bleed for the throne” – „krvácej pro trůn“). Přesně tak velké gesto si zaslouží jeden z největších televizních seriálů všech dob, který chce mimo jiné prokázat velkou službu nedostatku krve v reálném životě. Fanoušci, které zajímá akce Krvácej pro trůn, mohou navštívit speciálně vytvořenou doménu krvacejprotrun.cz, kde se dozví ty nejpodstatnější informace.

Snaha o získání mladých dárců krva

„Krvácej pro trůn považuji za výborný projekt, od kterého očekáváme, že mimořádná popularita seriálu Hra o trůny se stejnou velkou měrou zaslouží i o popularitu dárcovstí krve, hlavně mezi mladými lidmi. Proto se také naše oddělení hematologie a krevní transfuze v ÚVN do projektu zapojilo. Zvu všechny fanoušky seriálu - a ne jenom je, aby přišli krvácet, trůn za to rozhodně stoj,” říká Miloš Bohoněk, primář oddělení Hematologie a krevní transfuze Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Hra o trůny: Kde sledovat epizody osmé série zdarma? Jde to i legálně a nezaplatíte ani korunu >>>

„Červený kříž je celosvětovou organizací a získávání nových dárců krve je jeho úkolem ve všech zemích, kde působí. Jsem proto rád, že jsme jako Český červený kříž našli společnou řeč s HBO a popularita známého seriálu Hra o trůny tak může i v ČR pomoci zvýšit počet pravidelných dárců krve, kterých je zapotřebí o několik desítek tisíc více“, říká Marek Jukl, prezident Českého červeného kříže.

„HBO je v Čechách i ve světe známé tím, že se do marketingových kampaních snaží vždy přidat něco navíc. Ať už je to přesah v oblasti společenské odpovědnosti firem nebo podpora všeobecně prospěšných a důležitých organizací. Hra o trůny je mezinárodní pojem, mám radost, že právě s tímto brandem podpoříme tak důležitou věc jako je nábor nových dárců krve. Já sama se společně s dalšími kolegy určitě zapojím“, dodává Vendula Hladká, vedoucí marketingu HBO Europe.

Bleed For The Throne je nejnovějším počinem v rámci globální marketingové kampaně For The Throne, která odstartovala v listopadu 2018 a zahrnuje různé propagační akce, zážitky nebo mezinárodní eventy.